L’Escola de Vilafranca celebra el dia de l’arbre

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 21de març de 2013 .
Etiquetes: ,

Dia especial per als alumnes del Col·legi Blasc d’Alagó de Vilafranca. Aquest dijous tenia lloc la celebració del Dia de l’Arbre, al paratge del mas de La Teuleria que es coneix com a Bosc de l’Escola. Des de fa uns anys, es celebra aquest Dia de l’Arbre a uns terrenys de propietat municipal que van ser cedits per realitzar aquesta activitat. Una festa que no es podia realitzar des de fa 5 anys, com a conseqüència de la climatologia. Esta vegada també es va canviar de data, ja que en un principi s’havia de celebrar el 7 de Març.

La jornada s’iniciava a les 10 del matí amb el desplaçament fins les Fonts del Llosar, on els alumnes esmorzaven. Posteriorment pujarien a la Teuleria per plantar els arbres. Es van fer grups, corresponents a cadascun dels cursos per realitzar totes les feines relacionades amb el Dia de l’Arbre. Fer els clots, plantar l’arbre, tapar novament el forat amb la terra i finalment, regar-lo.

Una jornada especial i diferent per als menuts, que l’esperaven amb moltes ganes i il·lusió. A més, el Dia de l’Arbre te uns elevats contingunts didàctics, tal i com s’apuntava des del Centre Escolar.

Al Bosc de l’Escola, situat junt al mas de la Teuleria i dels ullals del riu de Vilafranca, s’han celebrat moltes edicions del Dia de l’Arbre i els xiquets i xiquetes visitarien els arbres que han estat plantats al llarg dels anys. A més, els alumnes més grans s’encarregarien de podar-los. Al voltant d’aquesta activitat es poden realitzar moltes feines més a banda de plantar arbres en sí.

Una vegada acabada la feina de plantar els arbres, la jornada continuaria a les Fonts del Llosar, on després del dinar, es farien activitats i jocs dirigits al voltant de la celebració del Dia de l’Arbre. Cap a les 4 de la vesprada, els alumnes de primària i els mestres tornarien a l’escola, on es repartirien entre els menuts els arbres sobrants per a que puguen plantar-los. Un bonic dia on el temps va acompanyar molt. Després de la suspensió del dia 7, el Col·legi Blasc d’Alagó no fixaria una data concreta per a la celebració, estant pendents de l’evolució de l’oratge per dur a terme el Dia de l’Arbre.

Més informació: |