Oscar Tena demana a Alberto Fabra que el Consell no done autorització per extreure gas sense escoltar als pobles afectats

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 21 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’alcalde de Vilafranca i diputat autonòmic pel PSPV-PSOE, Óscar Tena, ha demanat a la president de la Generalitat, Alberto Fabra, que “el Consell no concedeixi els permisos d’investigació per a l’extracció de gas mitjançant la tècnica de la fractura hidràulica sense abans reunir-se amb els alcaldes dels municipis afectats”. Tena ha assenyalat que “és increscindible que els responsables municipals de les poblacions afectades tinguen tota la informació sobre el projecte presentat per la companyia Montero Energy, més tenint en compte el rebuig que genera la tècnica del fracking en molts dels municipis objecte de l’estudi”

De fet, segons ha declarat el primer edil de Vilafranca “han estat quinze els municipis que per acord plenari han rebutjat aquesta tècnica”. Óscar Tena ha insistit davant el Consell en la necessitat de “donar la màxima transparència a tot el procés previ a la concessió de permisos i realització de cates, sobretot aclarir si en el període d’investigació s’utilitzarà la tècnica del fracking”. Per l’alcalde de Vilafranca i diputat autonòmic “és necessari que els responsables polítics i tècnics de les conselleries d’Indústria i Medi Ambient expliquen en què consistiran les investigacions sobre el territori del qual som responsables i si aquestes poden tenir conseqüències sobre la salut i el medi ambient “.

L’alcalde de Vilafranca ha remarcat que, fins ara, “els ajuntaments no tenim cap informació oficial sobre això i només coneixem el que publiquen els mitjans de comunicació”. Així mateix ha recordat la paradoxa que suposa que la Conselleria d’Infraestructures convoqui els alcaldes per informar-los sobre horaris d’autobusos a la comarca i que no ho faci per temes com la fractura hidràulica. “Seria impensable que el no facen en un tema tan controvertit com l’extracció de gas a través de la tècnica del fracking”.

. Taula tècnica de la Diputació

Davant l’anunci de la Diputació de Castelló de convocar una taula d’experts sobre fractura hidràulica a principis d’abril, Óscar Tena ha assenyalat que “no s’entén perquè hi ha tècnics de la Diputació i de la Generalitat, i cap dels municipis afectats, creu que es torna a deixar de banda la representació tècnica de les poblacions objecte de l’estudi. Seria convenient la major pluralitat en aquesta comissió i que els ajuntaments afectats puguem aportar experts que a més visquen i treballen en algun dels municipis afectats “

Més informació: | |