‘Un corto recortado’ arriba a les 100.000 reproduccions i té la seua versió subtitulada en anglès

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 21 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

El treball audiovisual que ha desenvolupat la comunitat educativa de Vall-de-roures no només ha tingut una gran repercussió a nivell nacional, sinó que ‘Un corto recortado’ ha fet el salt mundial amb una versió subtitulada en anglès. Si fa just un mes el curt ‘Sin miedo’ guanyava el ‘Buenas Prácticas Educativas’ organitzat per l’associació ‘Mejora tu escuela pública’, ara és el curtmetratge protesta ‘Un corto recortado’ el que està tenint la seua resposta. I és el que el treball audiovisual que han dut a terme docents i estudiants del CEIP Vicente Ferrer i del IES Matarranya, en el que es denuncia en clau d’humor les retallades que està patint l’ensenyament, ja ha arribat a les de 100.000 visites al youtube. I no només això, sinó que el curtmetratge ja té la seua versió en anglès.

El passat dimarts (5 de març), el saló d’actes de l’institut del Matarranya va aplegar la presentació oficial de ‘Un corto recortado’, un acte que va constar de tres passes d’este treball audiovisual que ha contat amb la participació de professors i alumnes de l’escola de Vall-de-roures i del IES Matarranya. Lorenzo Latorre, docent de l’escola pública de la capital comarcal, va destacar en el seu dia que “l’experiència va ser molt positiva”. La projecció no es va poder fer quan s’esperava als cines, i “des de l’institut se’ns van oferir i vam dir que sí. Corria una mica de pressa. L’aforament no és tan gran, però déu ni do, perquè es van fer tres passes i els dos primers van estar plens”. En relació a la resposta del públic, el professor va dir que la “impressió va ser molt bona”.

. Experiència emocionant

A més, Latorre va afegir que “tot i que el tema de les retallades és molt delicat, l’última part va ser inclús emocionant amb el flashmob”, on els “alumnes sintetitzen totes les coses que han afectat les retallades en educació”. El professor del CEIP Vicente Ferrer va concretar que “el tema de les retallades està molt candent i crea molta expectació”, i “es va córrer molt ràpid la veu”. Una vegada presentat, els autors volen que corre i per això ja està disponible a través del canal youtube o la web del centre escolar. A més, els autors van explicar que la gent que ho vulgui amb bona qualitat s’ho podrà descarregar a través de despositfiles. ‘Un corto recortado’ ha estat reproduït més de 100.000 vegades i ja s’ha escampat per pràcticament tota la península i part de l’estranger.

Més informació: |