El fracking, font de preocupació per als ramaders

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 22 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

El Consell Municipal Agrari de Morella analitzava, en la seva darrera reunió, la bondat de la nevada, així com el funcionament del dispositiu de lluita contra les nevades. En aquesta trobada dels representants del sector agropecuari també van ser informats per l’alcalde, Rhamses Ripollés, del resultat de la reunió amb el Síndic de Greuges, on, entre d’altres qüestions, es va posar damunt la taula la problemàtica generada pel deute de la Generalitat, també als ramaders i agricultors, així com de les accions que el mateix Síndic va recomanar portar a terme.

No obstant, segons el regidor, Rafa Pallarés, una de les qüestions que més preocupen en aquestos moments, és la possibilitat de que s’utilitze la fractura hidràulica en el nostre territori, i en aquest cas, els ramaders van lamentar l’actitud del govern central, donant via lliure a aquesta possibilitat. Després coneixerien que la Generalitat tampoc acotarà, de moment, el fracking a la Comunitat Valenciana.

Precisament aquesta setmana la Diputació ha anunciat, per a primers d’abril, la primera reunió de la comissió d’experts que té que analitzar les millors opcions tècniques per a la recerca d’hidrocarburs a la província. D’aquesta comissió formaran part especialistes tècnics de la Universitat Jaume I, dels col.legis oficials de mines, geòlegs, i tècnics de la Generalitat Valenciana i de la Diputació, així com un expert proposat pel Bloc.

El president de la Diputació, Javier Moliner afirma “estem a favor de este procés com un mitjà per a millorar les possibilitats econòmiques de la província, però estarem vigilants davant cada pas que es done per evitar qualsevol perjudici mediambiental”.

Més informació: | |