Segle i mig de Passió a Morella que es reviuran en la processó de Dijous Sant

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 23 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Confraria dels Dolors s’ha assegurat la participació de tots els Misteris en la processó de Dijous Sant. Aquesta és una de les tres confraries que conserva Morella. Sens dubte és la més nombrosa i antiga. Els seus estatuts daten de 1864, i naixia per a realçar i fer perdurar aquesta tradició.

No obstant, fins fa pocs anys, bona part dels 67 misteris, o símbols que porten els confrares per a repassar la passió de Jesús sense paraules, o s’havien perdut, o estaven guardats. El cas es que va arribar un moment en que no es comprenia el significat, per que el relat estava incomplet. Davant aquesta qüestió es va plantejar revitalitzar la processó, donant entrada a la gent que tinguera ganes de participar, sense tenir en compte si formaven part, per herència, de la confraria o no.

Es van recuperar i restaurar els símbols que no eixien, i des de fa uns anys torna a gaudir del esplendor que va tenir aquesta processó única. Enguany els organitzadors de les processons de setmana santa continuen demanant col.laboració. Fan falta tres persones per rellevar als portadors del Sant Sepulcre, i un altra per portar atxa en una vesta roja que s’ha quedat lliure.

Si el temps acompanya, les processons de Morella seran complides. Més i quant hi ha un grup nombrós de bombos i tambors que ha contribuït a realçar aquestes manifestacions.

Més informació: | |