Jere exposa les seues escultures costumistes a La Todolella

comarquesnord.cat . La Todolella . diumenge, 24 de març de 2013 .

Aquest cap de setmana s’ha inaugurat en la Casa Abadia de la Todolella l’exposició de maquetes d’escultures costumistes de Jere. L’escultor ha accedit a cedir la seva obra a l’Ajuntament de la Todolella per a aquesta exposició que podran visitar veïns i visitants fins al proper 21 d’Abril. En la mostra destaca la presència del Dansant de la Todolella. Es tracta de dues maquetes. En una d’elles apareix el danzante amb l’espasa alçada. En l’altra dues danzantes enfrontats representen un dels moments de la Dansa Guerrera de la Todolella.

En la inauguració els veïns s’han fixat especialment en aquesta figura. No obstant això, moltes altres els han cridat l’atenció. I és que Jere és l’autor de nombroses escultures que reflecteixen els costums i tradicions, no solament de la comarca dels Ports, sinó també de tota la Comunitat Valenciana.

De fet en la mostra pot veure’s El Faixero de Cinctorres, el paredador de Vilafranca… A més Jere ha aixecat en bronde la imatge del General Cabrera que pot veure’s al castell de Morella, la planchadora de Vilafranca o el Nen de l’Estel, també aquesta última localitat.

. Agraïment de l’alcalde

L’alcalde de la Todolella, José Ángel Cerdán, ha agraït a l’escultor la cessió d’aquestes escultures. Així mateix ha assenyalat que serà un atractiu més durant aquests dies per als veïns i els visitants. L’exposició podrà visitar-se de 12 a 13h els caps de setmana i la resta de dies posant-se en contacte amb l’Ajuntament de La Todolella. la Todolella aspira a aconseguir en un futur que l’escultura del Dansant, ara maqueta, pugui veure’s en algun lloc destacat del municipi a grandària real.