Este dimarts s’inaugura el Cardenal Ram després de més de tres anys tancat

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 26 de maig de 2013 .
Etiquetes: , ,

Aquest dimarts torna a obrir les seues portes l’Hotel Cardenal Ram de Morella. Serà en un acte d’inauguració a les 19:30 hores amb anunciada presència del president de la diputació, Javier Moliner, així com de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. També ha confirmat assistència el portaveu del grup socialista a la Diputació, Francesc Colomer. Lluny queda el projecte de super hotel amb spa que anunciava Carlos Fabra quan era president de la Diputació.

Al final, la reforma ha estat més modesta, amb un nou Ram que comptarà amb un total de 16 habitacions i un restaurant, seguint una estructura similar al que ja estava tancat, però adaptat als nous temps. Ha comptat amb un pressupost proper als 1,4 milions d’euros per renovar-lo. Des d’octubre de 2009 que aquest important hotel estava tancat al públic, coincidint amb els darrers anys de Fabra com a president, el qual no contestava preguntes al ple de la Diputació sobre el Ram. A pesar de la insistència de l’Ajuntament de Morella i del Grup Socialista a la institució provincial, durant més de tres anys, aquesta infraestructura hotelera ha estat tancada al públic.

Han passat molts de mesos i un Anunci i un Sexenni sense poder donar servei. Seria al 2012 quan es reactivaria el projecte, es licitarien les obres i es ficarien en marxa. Al desembre, es coneixia que l’adjudicació seria per una empresa morellana, Ripollés – Marín SL, que ha pogut estar present en la part final de les obres. Les darreres setmanes han intensificat els treballs per poder obrir quan abans.

Avui tornarà a ser una realitat, aprofitant l’arribada de Pasqua i esperant rebre ja als primers clients durant estos intensos dies turístics. Les darreres setmanes ha destacat les més de 300 peticions per als quatre llocs de treball que oferia. Un dels aspectes més positius serà que hi haurà una plantilla fixa d’entre 10 i 12 treballadors, una bona part seran de la família Ripollés – Marín que tenia alguns dels seus membres a l’atur.

S’ha solucionat la situació del Cardenal Ram, però encara queda pendent l’hotel de la Fàbrica de Giner, propietat de la Diputació, que cada dia està en pitjor estat per la seua deixadesa i fer funcions diferents a les d’un hotel.

Més informació: | |