S’inaugura el nou Hotel Cardenal Ram amb l’alcalde de Morella i el president de la Diputació

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 26 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’hotel Cardenal Ram de Morella ha obert les seves portes este dimarts per la vesprada esperant ser de nou referent del turisme d’interior. L’empresa morellana, Ripollés-Marín SL, va intensificar les últimes setmanes el treball per fer realitat la inauguració abans de Pasqua. “Al final ho hem aconseguit i esperem rebre als primers clients aquests dies” indicava Pablo Ripollés, membre de la família adjudicatària de l’hotel. L’acte inaugural ha arribat després de més de tres anys tancat al públic, comptant amb la presència del president de la Diputació, Javier Moliner, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la consellera d’infrastructures, Isabel Bonig, així com diputats provincials i representants de la comarca.

Els assistents han pogut conèixer de primera mà el reformat edifici que alberga quinze habitacions dobles, una adaptada i un restaurant en el qual s’apostarà per la gastronomia local. “Tenim experiència en aquest camp i l’anem a explotar en el nou Ram” assenyalava Ripollés. Lluny queda l’hotel amb spa que es va projectar al principi, en temps de Carlos Fabra com a president de la institució provincial. Al final, la reforma s’ha centrat a adaptar-ho als nous temps i reparar els principals problemes estructurals. Els treballs realitzats en aquesta rehabilitació integral, que comprèn el tractament d’humitats, la reparació de les cobertes, la instal·lació d’un ascensor, així com una nova distribució de la totalitat de l’edifici amb l’objectiu de complir amb la normativa vigent. La ubicació, a l’històric carrer dels Porxes morellans, junt a la la grandiositat de l’edifici, el converteixen en un bon reclam per a futurs visitants de la localitat.

La Diputació, propietària del Cardenal Ram, ha invertit 1.350.650 euros per fer realitat la renovació. Segons Moliner “no inaugurem les reformes d’un edifici, sinó la restauració d’una obra d’art, amb aquesta actuació podem compartir de nou aquest palau gòtic i renaixentista amb milers de visitants, es tracta d’una experiència més per els qui porten benefici tant a aquesta ciutat medieval com a la resta de la comarca”. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés va destacar que “és una bona notícia que un hotel tan emblemàtic com el Cardenal Ram torne a obrir les seves portes i, que ho faci regentat per una família de la localitat, tal com hem exigit durant aquests anys perquè és la major garantia de bon funcionament”.

L’empresa Ripollés-Marín SL va poder participar en la fase final de les obres podent aportar els seus punts de vista. D’altra banda, van anunciar que oferiran, a més dels serveis d’allotjament i restauració, serveis especialitzats com a tractaments terapèutics i massatges. En el nou Ram, treballa inicialment una plantilla fixa de deu persones que s’ampliarà en temps de temporada alta com a Pasqua, com en l’actual per la qual han contractat un reforç. Es van oferir quatre llocs de treball pels quals es van presentar més de tres-cents currículum vitae de tota la Comunitat, convertint-se en la proposta de treball rècord de l’agència de col·locació del consistori. Finalment, l’empresa ha apostat per morellans especialitzats, per la qual cosa la plantilla inicial està formada íntegrament per veïns del municipi, la majoria dels quals estava en l’atur.

. Vídeo . El Cardenal Ram de Morella torna a obrir les portes

Més informació: | |