El Matarranya estreta llaços de col·laboració amb la Terra Alta, Baix Ebre i Morella

comarquesnord.cat . Matarranya . dimecres, 27 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

La Comarca del Matarranya estrenyerà llaços de col·laboració i enfortirà els vincles patrimonials, econòmics, culturals i turístics amb les comarques veïnes de la Terra Alta i el Baix Ebre (Terres de l’Ebre) i amb la ciutat de Morella (Els Ports). Durant el mes de març, representants polítics i econòmics del Matarranya han mantingut diverses reunions amb els homònims d’estos tres territoris, on s’han tractat vies i temes de col·laboració entre els territoris de frontera. Punts en comú que es van iniciar a Morella el passat 11 de març, on el president de la Comarca, Francisco Esteve, i el president de l’Associació dels Empresaris, Javier Moragrega, es van trobar amb Rhamsés Ripollés, alcalde de la capital dels Ports, i representants dels empresaris de Morella i comarca (Assetmico).

A més, i després de la Setmana Santa, està previst que tècnics del Matarranya i de les comarques de la Terra Alta i del Baix Ebre es reuneixen per a perfilar les possibles línies d’actuació i projectes que es poden emprendre conjuntament. La idea és crear sinergies entre els tres territoris. Un clar exemple és la possibilitat de gestionar, dinamitzar i promocionar la Via Verda, que passa per estos tres territoris i és uns dels indrets amb més afluència de visitants a nivell turístic. Esteve va concretar que “tenim molt clar que som un territori menut i que depèn també de la gent que hi ha al nostre voltant”. Per això, “és molt important mantindre reunions amb comarques veïnes amb les que, tot i ser d’uns altres territoris, tenim moltes coses en comú”.

En relació a la reunió mantinguda a Morella, Moragrega va defensar que “a partir d’esta trobada s’obren noves vies de col·laboració entre el Matarranya i Morella. Tenim el mateix idioma, la mateixa identitat, hi ha relacions empresarials… Però crec que s’han d’oferir productes turístics i entre uns i altres ens donar a conèixer en matèria turística”. Moragrega va remarcar que “quan un turista visita Morella o el Matarranya, este turista no veu cap frontera, i hem de treballar i traure profit dels nostres recursos turístics i culturals”. Una vegada més, el president dels Empresaris del Matarranya va defensar el paper de treballar de forma conjunta, i de veure “l’empresa veïna no com un enemic sinó com un aliat”.

. Les fires temàtiques

A banda de projectes com la Via Verda o la Ruta dels Tres Reis, durant estes reunions també s’han tractat temes com les fires, ja que tant a les Terres de l’Ebre com a la comarca del Matarranya hi ha plantejades tot un seguit de fires temàtiques. Per això, i segons Francisco Esteve, “seria bo ajudar-nos entre tots” perquè “si estem units, estes fires tindran futur i major participació”.

Més informació: |