La Diputació de Castelló atén una reivindicació històrica dels Ports i arreglarà la Canà

comarquesnord.cat . Castellfort . dimecres, 27 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Diputació de Castelló atendrà aquest any una reivindicació històrica de la comarca dels Ports en anunciar la reparació de la carretera comarcal de la Canà, als Ports, a través dels Planes d’Obres i Serveis 2013. Així ho ha anunciat aquest dimecres el president provincial, Javier Moliner, després de mantenir una reunió de treball amb l’alcaldessa de Castellfort, Rosa Adela Segura, ja que ,en primer lloc, s’escometrà el tram corresponent a aquest municipi.

Aquesta carretera està catalogada actualment com a via rural municipal, pertanyent a Castellfort, Morella i Cinctorres, encara que presenta gran flux de tràfic posat que connecta diversos municipis de la comarca. El treball de condicionament i reparació de clots, que assumeix la Diputació amb una inversió inicial de 20.000 euros, al costat de la redacció del projecte, suposa una solució a una reivindicació històrica dels veïns d’aquestes localitats. Recentment, el diputat provincial Josep Gisbert demanava la millora urgent necessària per evitar el perill que comporta el seu mal estat, com es va poder comprovar en el darrer episodi de nevades.

El president provincial també s’ha compromès a instar a la Generalitat, de cara a la propera revisió del catàleg de carreteres de la Comunitat Valenciana, a cedir la titularitat de la Canà bé a la Diputació o bé a la Conselleria d’Infraestructures, ja que d’aquesta manera es podrien ocupar aquestes institucions del manteniment i conservació de la mateixa. Ara aquesta competència recau en els municipis en els quals la carretera abasta terme municipal i, per falta de recursos, no poden dur a terme aquestes accions.

Sobre aquest tema, Moliner ha agraït la solidaritat i bona predisposició de l’Ajuntament de Castellfort per dedicar les obres dels Poys que li corresponen a aquest projecte, ja que d’una altra manera no s’hagués pogut actuar legalment en aquest vial. “Entenem que és de sentit comú que els veïns de Castellfort no hagin d’assumir els costos d’aquesta carretera que és utilitzada per tots els ciutadans i visitants dels Ports”, ha apuntat el president provincial.

“Aquesta iniciativa és exemple del compromís d’aquesta província i dels seus municipis per un concepte comarcal d’ajuda als altres. Per això, des de la Diputació, en justa mesura, devem respondre buscant solucions de cara al futur”, ha afegit Javier Moliner.

A dia d’avui, la calçada presenta un ferm amb esquerdes i desgastat pel pas de camions. La proposta de conservació i manteniment contempla el fresat i reposició del ferm en mal estat, a més de pintat de la senyalització horitzontal en el tram inicial així com neteja de cunetes, obres de drenatge i retirada d’herbes.

. Promoció de cases rurals municipals

D’altra banda, a fi d’incentivar el turisme rural en els petits municipis de l’interior, el president de la Diputació ha anunciat que el Patronat Provincial de Turisme oferirà les seves eines, com la pàgina web, catàlegs, guies i un altre material publicitari, per promocionar totes aquelles cases rurals que siguin de titularitat municipal.

Més informació: | |