‘L’Olivo’ torna a quedar-se sense processonar per Vilafranca el Dimecres Sant per falta de portadors

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimecres, 27 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

Vilafranca celebrava aquest Dimecres Sant la primera de les seues processons de Setmana Santa, coneguda com a ‘Processó del Calvari’. La notícia es produïa instants abans d’eixir de l’església, al comprovar una vegada més que la imatge de ‘L’oració a l’Hort’ s’havia de quedar sense eixir per falta de portadors. Després de la crida feta per la Junta de Setmana Santa a les darreres setmanes, s’aconseguien portadors per a les imatges de ‘Jesús Natzareno’ i la Verge dels Dolors. ‘L’Olivo’ haurà d’esperar a Divendres Sant per veure si pot processonar.

Amb un oratge molt millor de l’esperat, després de les pluges dels darrers dies, eixia la processó a les 10 de la nit per la Placeta de l’Església. Un grup de joves vestits amb ‘vestes negres’ obrien la processó amb les creus i els ciris. Darrere d’ells, la imatge de ‘Jesús Natzareno’, seguida dels xiquets i xiquetes de Comunió, portant ciris. Completaven la part central de la processó, els Majorals i Majoralesses de la Verge del Llosar, la imatge de la Verge dels Dolors amb el capellà José Aparici al seu darrere i tancant la marxa, la Unió Musical de Vilafranca que interpretava ‘Mater Mea’ i ‘Adoración’.

Després de recòrrer bona part del casc antic vilafranquí, passant pel carrer Abadía, Sant Roc i En Pons, la processó baixava per la Nevera fins al carrer de La Bassa, on es troba ubicat el Calvari. La processó recorreria tots els trams de les creus per arribar a la Capella del Calvari, en la que s’han realitzat una sèrie de millores a l’altar durant aquest hivern. Amb la foscor de la nit, resaltava la llum de les peanyes, dels ciris i dels farolets. Després de passar pel Calvari, la processó tornava fins a l’Església pels carrers La Bassa i Major.

Cumplida processó de Dimecres Sant a Vilafranca, en la que la més valuosa de les imatges de Setmana Santa, ‘L’Olivo’ de Terenci Farré no va tenir suficients portadors. Divendres Sant, a la processó de l’Enterrament del Senyor, tornen a eixir aquestes tres imatges a més de Crist Crucificat, la Pietat i el Sant Sepulcre. S’espera que per a aquesta processó, la més important de la Setmana Santa a Vilafranca, es puga comptar amb més voluntaris per traure tots els passos.

Més informació: | |