Morella, preparada per a les processons de Dijous i Divendres Sant

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 27 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

Morella ja ho té tot a punt per viure les dos processons que encara es mantenen dintre de la Setmana Santa. Es tracta de les processons de Dijous Sant i Divendres Sant. La Basílica de la ciutat ja conté totes les peanyes que processonaran ambdós dies. Es troben totalment muntades i quasi llestes per a omplir de fervor els carrers. Tan sols falta donar-les els darrers detalls: netejar la pols, pentinar els cabells de les imatges i comprovar que la il·luminació funciona correctament.

La Junta de les Vestes és qui habitualment s’encarrega de preparar tots els elements que formen part de les processons de la Setmana Santa. Amb ells, la quinta del 56, que sempre han estat molt vinculats als actes religiosos que se celebren en estes assenyalades dates. Les peanyes ja estan preparades, però encara falten per completar tots els portadors. Des de la Junta de les Vestes es demana col·laboració per poder assegurar que les peanyes processonaran dijous i divendres. Si tot va bé, el Sant Sepulcre, Jesucrist Mort o la Dolorosa tornaran a emocionar els fidels a ritme de bombos i tambors. El que sí que està assegurat és l’eixida dels 62 misteris de la processó de Dijous Sant. 62 elements que conten les últimes hores de la Passió de Jesús.

Amb tot quasi amanit, ara sols falta que el temps acompanye. En cas d’enregistrar-se precipitacions, les processons haurien de ser suspeses. Si això no ocorre, a les nou de la nit de dijous i de divendres, estes imatges eixiran de la Basílica Arxiprestal de Morella per commemorar, un any més, la passió i la mort de Jesucrist.

Més informació: | |