Vilafranca espera poder processonar L’Olivo aquest Dimecres Sant

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimecres, 27 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

A Vilafranca s’inicien les processons de Setmana Santa aquest Dimecres Sant amb la processó del Calvari. Després de recòrrer diferents carrers del casc antic del municipi, com el carrer Abadía, Sant Roc i En Pons, aquesta processó enfila el carrer La Bassa per arribar al Calvari. Es tracta de la primera de les grans processons de Setmana Santa de Vilafranca i en la que històricament, es trauen tres grans imatges al carrer. L’Oració a l’Hort de les Oliveres, obra de José Terenci Farré, coneguda com a ‘l’Olivo’, Jesús Nassareno i la Verge dels Dolors.

Als darrers anys s’han tingut molts problemes per trobar voluntaris per traure les imatges. Des de la Junta de Setmana Santa de Vilafranca s’ha fet una crida per demanar col·laboració i que imatges tant importants com ‘L’Olivo’ puguen processonar. L’altra gran processó és la de Divendres Sant, en la que a més d’aquestes tres imatges, es trau també a Crist Crucificat, la Pietat i el Sepulcre.

Molta ha estat l’expectació que s’ha creat als mitjans de comunicació amb la roda de premsa de la Junta de Setmana Santa per trobar portadors per a les imatges. Els principals rotatius de la provincia, Mediterráneo i Levante han dedicat espais a les seues pàgines a aquest fet. A Vilafranca s’ha treballat per intentar que ‘L’Olivo’ i les demés ‘peanyes’ puguen eixir al carrer.

Espectacular és la imatge de Jesús orant junt a les oliveres, en l’instant en el que se li apareix un àngel enviat per Deu. Aquesta imatge, un dels passos més importants de la província de Castelló, processona Dimecres i Divendres Sant pels carrers de Vilafranca. Es considera que son necessàries 16 persones per portar aquesta imatge, encara que s’ha tret moltes vegades amb menys portadors. Des de la Junta de Setmana Santa s’informava que seria ideal comptar amb 24 portadors, però amb 16 seria suficient.

Més informació: | |