Morella celebra “l’Any Estellés” amb distintes activitats durant 2013

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 28 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

La localitat de Morella celebrarà, enguany, actes en record a la figura del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. Avui, 27 de març, es complixen vint anys des de la seua mort i, per a commemorar esta efemèride es farà un recorregut per la seua important vida i obra. El primer d’ells tindrà lloc el proper divendres, amb un acte de música i poesia en el Jardí dels Poetes, a les 13 hores. Precisament, en este espai, hi ha un racó dedicat a escriptors que han tingut vinculació amb Morella, com és el mateix Estellés.

Altres actes de gran interés per a divulgar l’obra del poeta valencià tindran lloc en els mesos de juny i juliol. En el primer d’ells, l’Aplec dels Ports organitzarà un concert i un sopar popular, mentres que en el segon, el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua inaugurarà una exposició sobre Estellés, en un acte institucional que inclourà conferències i més activitats. Precisament, Morella serà l’única localitat de la província, junt a Castelló, que albergarà esta mostra.

Cal recordar que Vicent Andrés Estellés va estar molt vinculat a Morella, dedicant a esta localitat un espai dins del seu “Mural del País Valencià”. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, destaca que “Estellés va ser un renovador de la poesia en la nostra llengua i és de justícia que el poble de Morella li recorde de forma periòdica per tota la seua contribució a la cultura valenciana”. Cal recordar que no és la primera vegada que es realitzaran actes en el seu record, ja que es va publicar “Document de Morella” en el que s’arrepleguen versos de l’autor sobre la ciutat o, fa dos anys, va tindre lloc un senzill acte al Jardí dels Poetes en el què es va penjar una placa amb una biografia i alguns dels seus versos més coneguts.

Més informació: |