Albiol: “La taula del fracking de la Diputació de Castelló és una pèrdua de temps”

comarquesnord.cat . Castelló . divendres, 29 de març de 2013 .
Etiquetes: , , ,

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, acusa a la Diputació de Castelló de manipular la taula d’experts que ha d’estudiar les possibles afeccions a la salut humana i el medi ambient de la tècnica de la fractura hidràulica per fer-la coincidir amb les tesis favorables del Partit Popular.

La representant d’esquerres qüestiona la imparcialitat de la taula donat que el Partit Popular, majoritari a la Diputació ha imposat els seus participants i ha afirmat que és una absoluta pèrdua de temps perquè a hores d’ara ja estan escrites les seues conclusions, “el fracking es una tècnica innòcua que pot fer arribar una gran inversió i ocupació”.

Albiol ha lamentat que els grups ecologistes i la plataforma antifracking hagen sigut obviades completament, “deixant ben clar quina és la funció d’aquesta taula d’experts, validar les polítiques del Partit Popular”.

La representant d’esquerres ha volgut deixar ben clar que l’equip de govern de la Diputació de Castelló “està tan a favor del fracking com el govern central o el Consell, però han volgut fer un paripé per quedar bé amb els municipis afectats de les comarques de Castelló. Ací no podien simplement recolzar sense embuts aquesta tècnica com ho han fet a Les Corts o al Congrés i la proposta d’una taula d’experts els ha vingut coma anell al dit per justificar la seua coneguda posició respecte de la fractura hidràulica”.

La diputada finalitza afirmant que existeixen “estudis científics rigorosos que relacionen estadísticament la localització dels pous de prospecció d’hidrocarburs amb determinades afeccions i malalties, estudis que provenen de l’experiència d’anys de perforacions amb fracking als Estats Units i que han portat a països com França a prohibir aquesta tècnica en el seu territori”.

Més informació: | | |