El Divendres Sant sí van poder eixir totes les imatges

comarquesnord.cat . Vilafranca . divendres, 29 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

La crida realitzada per la Junta de Setmana Santa de Vilafranca va tenir èxit i Divendres Sant, les sis imatges que processonen pels carrers del municipi ho van poder fer. Es va poder trobar, finalment, portadors per a ‘l’Olivo’, Jesús Natzareno, el Crist Crucificat, la Pietat, la Dolorosa i el Sepulcre. La processó de Divendres Sant a Vilafranca va ser completa. Als instants previs al seu inici., els portadors i organitzadors es preparaven a l’Església de Vilafranca.

Les imatges van eixir al carrer amb el seu ordre habitual, seguint cronològicament els moments de la Passió i Mort de Jesús. La primera d’elles seria per tant el majestuós ‘Olivo’, obra de José Terenci Farré que representa l’Oració de Jesús a l’Hort. És la més valuosa de les imatges de la Setmana Santa de Vilafranca i una de les més importants de la província. Van ser 14 persones les que portarien ‘l’Olivo’ en processó pels carrers de Vilafranca. Dimecres Sant no seria possible la presència d’aquesta emblemàtica peanya pels carrers del municipi, però Divendres Sant si és va poder traure al carrer.

Seguidament, Jesús Natzareno, una imatge que ja va eixir també en la processó del Dimecres Sant amb Jesús carregat amb la seua Creu. La tercera de les imatges a la processó és la de Crist Crucificat, imatge restaurada fa uns anys per la vilafranquina Teresa Mas i que es portada a mans per tres persones.

La Pietat és la quarta de les imatges que ix al carrer i representa el moment en que Crist, mort, és baixat de la Creu i l’arreplega sa mare, la Verge María. Una imatge, realitzada a Olot l’any 1944 a l’igual que el Jesús Natzareno. Seguint a aquesta imatge, els membres de les Majoralies de la Verge del Llosar i la Dolorosa, imatge que també processonaria Dimecres Sant. A la part final de la processó, les Majoralesses del Cor de Jesús i el Sant Sant Sepulcre, imatge principal en aquesta processó en la que apareix Jesús mort. Obra de l’escultor Pascual Amorós i que va ser realitzada l’any 1940.

Tancaven la processó les autoritats eclesiàstiques amb el capellà José Aparici i l’Ajuntament de Vilafranca amb l’Alcalde i els Regidors. La Unió Musical de Vilafranca interpretava les marxes ‘Sueño Eterno’, ‘Mater Mea’ i ‘Adoración’. La processó de Divendres Sant de Vilafranca comptaria amb tots els seues elements principals i amb una elevada participació per part de la gent de Vilafranca. La Junta de Setmana Santa aconseguia un dels seus objectius principals, ja que les 6 imatges del Divendres Sant van poder eixir al carrer. Un fet que no ocorria des de l’any 2007.

Més informació: | |