La privatització de la gestió sanitària, a debat

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 30 de març de 2013 .
Etiquetes: ,

No és la primera vegada que es parla de l’estat de la sanitat a la comarca dels Ports. Però tal volta sí que siga el primer cop que s’implica als més joves en un tema que afecta a tota la ciutadania. Des de la comissió de l’Aplec dels Ports 2013 s’organitzava esta conferència sobre la sanitat i la privatització de la gestió de molts centres sanitaris. Al front de la xerrada, diferents metges d’arreu de la província i també de la pròpia ciutat de Morella. Un dels objectius del col·loqui era el de fer reflexionar al voltant dels problemes que genera la gestió privada dels hospitals entre els ciutadans, que veuen com la salut entra en un cercle empresarial i és regida per criteris econòmics.

Entre les conclusions de la xerrada destaca la falta de conscienciació per part de la ciutadania al voltant de l’estat de la sanitat. La “marea blanca”, eixes protestes de personal sanitari a Madrid després de la privatització de diferents hospitals, va ser posada com un exemple a tenir en compte. Els metges que portaven la veu cantant de la xerrada afirmen que la nostra comunitat també està sofrint la privatització de la gestió de la sanitat, però com que esta segueix un procés lent, no incideix directament i els ciutadans no ho notem.

La privatització de la gestió sanitària i el fet de regir-la només valorant qüestions econòmiques i de rendibilitat deixa un fort impacte negatiu en les zones rurals. La comarca dels Ports és un exemple d’això, amb escassos mitjans sanitaris i una contínua retallada de serveis tan bàsics com el de l’atenció d’urgència.

Amb este tipus d’actes, des de l’Aplec de Morella s’intenta que este esdeveniment comarcal no perga l’essència reivindicativa que el caracteritza. La preocupació per la sanitat ha sigut, en esta ocasió, un punt d’atenció per als més joves.

. Vídeo . La privatització de la gestió sanitària, a debat

Més informació: |