Milers de persones visiten La Freixneda coincidint amb la Fira de les Antiguitats

comarquesnord.cat . La Freixneda . dissabte, 30 de març de 2013 .
Etiquetes:

Milers de persones van participar el dissabte 30 de març, en el marc de la Setmana Santa matarranyenca, en la Fira d’Antiguitats de La Freixneda. Una trobada imprescindible per als grans amants del col·leccionisme i de les peces antigues que enguany ha arribat als 15 anys de vida i que ha vist com, edició rere edició, s’ha consolidat com una de les trobades d’esta matèria més esperades del territori. Material i armament de guerra, fotos de finals del segle XIX, mobles antics, curioses eines del camp, llibres d’inicis del segle XX, o monedes i segells difícils de trobar, van integrar l’ample ventall d’esta Fira. Una cita que esta última edició, i segons organització i firaires, ha vist més gent que mai. En paraules de Javier Adell, alcalde de La Freixneda, “la gran presència de gent coincideix amb el gran nombre de turistes que estos dies han estat pel Matarranya”.

I això que el matí es va tòrcer una mica. “A les nou i mitja del matí, a La Freixneda ens estava caient una bona pluja”, va recordar Adell. Tot i les inclemències del temps, els grans amants del col·leccionisme buscaven entre les parades, moltes de les quals encara estaven muntant a aquella hora del matí, alguna cosa del seu interès. Monedes curioses, segells únics, obres descatalogades… “És una fira curiosa on trobes algunes relíquies que no hi ha enlloc”, va reconèixer l’alcalde de La Freixneda. En només mitja hora, el cel va començar a escampar, i a partir de llavors va lluir un bon sol que va atraure a centenars i centenars d’amants del col·leccionisme i molts de curiosos a esta trobada tan especial.

Els que arribaven a La Freixneda amb l’objectiu de trobar alguna peça de valor, ho van fer a primera hora del matí. A partir de migdia i també per la tarda, el tipus de públic va ser més de caràcter familiar. I és que la Fira d’Antiguitats té estos dos perfils de visitants que, amb l’excusa de les peces antigues descobreixen un poble amb encant, i a l’inrevés. Una fira que creix i que complementa la Setmana Santa al Matarranya. Unes festes que enguany han vingut acompanyades de molt de turisme.

. Fotogaleria . XV Fira de les Antiguitats de La Freixneda

Més informació: