Morella aconseguix una inversió de 50.000 euros per a pal·liar deficiències estructurals del col·legi

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 23 d'abril de 2013 .
Etiquetes: ,

Les exigències de l’Ajuntament de Morella, l’AMPA o la direcció del centre han començat a donar els seus fruits. Des de fa prop d’una dècada, la localitat està reivindicant que s’actue en les deficiències estructurals del centre educatiu. Esta petició s’ha realitzat a través de mocions en el plenari, cartes a les distintes conselleres, reunions amb directores territorials, visites de tècnics o signatures dirigides al Síndic de Greuges. Després d’este recorregut, en el dia d’avui ha arribat al consistori morellà l’aprovació d’unes primeres obres d’urgència per valor de 50.000 euros.

Cal recordar que l’any 2011 es va arrancar l’acord de la Conselleria d’Educació de realitzar estes actuacions, en una reunió en la direcció territorial de Castelló i en una posterior visita tècnica al centre educatiu. Llavors, el consistori es va comprometre a elaborar una memòria tècnica amb totes les deficiències i el seu pressupost per a solucionar els problemes, que va traslladar en poques setmanes. Després d’este acord, l’administració autonòmica no va complir i no va escometre les obres en l’estiu de 2012. Per això, l’alcalde de la localitat va tornar a insistir amb l’enviament d’una carta personal a la consellera d’Educació, recalcant la importància de les actuacions arran de l’afonament que va haver-hi en un centre de Santa Pola, mitjançant mocions o de peticions a través de la reunió amb el Síndic de Greuges i el posterior trasllat de firmes.

Arribats a este punt, el primer edil morellà, Rhamsés Ripollés, ha valorat de forma positiva que s’escolte “una reivindicació de tants anys de tota la societat morellana, especialment de les juntes de les distintes AMPAS, de la direcció del centre i de l’Ajuntament”. També assenyala que “l’administració que ha de fer-se càrrec de les intervencions estructurals és la Generalitat Valenciana i ja vam oferir tota la nostra col·laboració per a escometre les intervencions i, també vam plantejar la solució d’intervindre a poc a poc però sense pausa per a soluciones estes deficiències”. En este sentit, cal destacar que les actuacions que es duran a terme estaran d’acord amb la memòria d’obres que es va realitzar en el seu moment i que l’Ajuntament de Morella donarà l’exempció de la llicència municipal d’obres, per a invertir la màxima quantitat en el col·legi.

Cal recordar que el col·legi presenta greus deficiències que cal tindre en compte per a anar esmenant-les. Fa més de vuit anys es va redactar un informe sobre l’estat del col·legi. En ell, es recollia la urgència per a dur a terme una sèrie de mesures, valorades en 800.000 euros. Les principals deficiències actuals són el mal estat de les baldoses de grans dimensions, tant les que estan en el sòl, com en els murs o en la coberta. Totes elles presenten un mal estat, a causa del deteriorament del maçàs intern. Com també ocorre en la zona de vianants que comunica la zona d’accés principal amb el pati inferior de les aules d’infantil. A més, cal destacar els problemes en les desproporcionades dimensions de la fusteria exterior, ja que perjudiquen l’aïllament tèrmic, augmentant la gaste econòmica i energètica. També cal afegir que la Generalitat és l’administració que té les competències en esta matèria, encara que l’Ajuntament de Morella invertix més de 60.000 euros anuals en el manteniment del centre educatiu.

Més informació: |