Moliner encarrega a la comissió d’experts sobre hidrocarburs que garanteixi la preservació dels recursos naturals de la província

comarquesnord.cat . Castelló . divendres, 5 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , , , ,

La comissió d’experts sobre la recerca d’hidrocarburs ha estat constituïda aquest matí en la Diputació de Castelló pel president provincial, Javier Moliner, on els seus components ja han començat a treballar per conèixer l’afecció real de la recerca en hidrocarburs i, així mateix, garantir les millors decisions en aquells processos que afectin al futur de la província.

En la reunió han participat tècnics de sis institucions a més del diputat de Medi ambient, Mario García, i del portaveu del BLOC en la Diputació, Enric Nomdedéu, els qui al costat de Moliner han abandonat la sala després de la constitució de la comissió per garantir la total independència del grup d’experts.

En aquesta primera sessió, el catedràtic de Geodinámica Externa de la Universistat Jaume I, Ignacio Morell, ha estat triat coordinador de la comissió. “El professor Morell és en aquests moments el major expert en aqüífers i recursos hídrics de la província de Castelló i ha participat en tots els estudis publicats, per això ningú millor que ell per coordinar aquests treballs i oferir-li a la conclusió que surti de la mateixa el rigor i la serietat que busquem”, ha apuntat el president provincial.

Segons ha confirmat Morell, el 25 d’abril es tornaran a reunir els set experts de Diputació, conselleria de Medi ambient, Universitat Jaume I, Col·legi Oficial de Geòlegs, Col·legi Oficial de Mines i Consell Superior de Recerques Científiques, on cadascun exposarà la informació recopilada sobre cada tema a estudiar i s’exposarà a debat. Tot això amb la intenció de redactar un informe tècnic sobre la recerca en hidrocarburs que es barreja que estigui llest per al mes d’agost.

. “No m’importa caminar sol”

Per la seva banda, Javier Moliner ha incidit que “l’únic interès que existeix és intentar trobar la millor solució possible al tema que ens ocupa. Ja ho vaig dir en el ple i ho mantinc avui: no serà aquesta província l’únic territori del món que es negui a saber si sota terra té riquesa per al seu futur. Volem saber quina és la millor tècnica per poder obtenir els hidrocarburs, en cas que els hi hagi, i garantir per sobre de tot la preservació dels recursos naturals heretats de les nostres generacions anteriors”.

D’altra banda, el president de la Diputació ha criticat que “hi hagi grups polítics – en referència al PSPV- que no hagin volgut esperar-se a conèixer els resultats de la comissió i hagi preferit buscar el seu espai polític en l’àmbit de la radicalitat. Aquest grup va pretendre néixer des del consens i crec que a la província no li fa cap favor aquesta carrera eixelebrada dels grups de l’oposició cap a postures radicals”.

“En el camí de garantir les millors decisions per al futur de la província de Castelló, i fer-ho a més des del rigor tècnic i científic, no m’importa caminar sol. No m’importa que siguin uns altres els que s’hagin volgut desmarcar i que sigui l’equip de govern del Partit Popular qui ofereixi a la província aquest estudi que ens permetrà abordar el futur sabent que hem triat la millor opció”, ha afegit Moliner.

Més informació: | | | |