Una lleugera nevada torna l’hivern a la primavera dels Ports

comarquesnord.cat . Els Ports . divendres, 5 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , ,

Hivern a la primavera. Això és el que han viscut este divendres els veïns dels Ports amb neu i baixes temperatures. Poques vegades arriba un episodi de nevada en aquesta època però, almenys fins aquest dissabte, sembla que és així. Les màximes han caigut en picat amb tan sols dos graus a Vilafranca, deu menys que el dijous. A Morella, el mercuri no ha passat pràcticament en tot el dia dels tres graus.

Aquestes temperatures han propiciat un capítol generalitzat de neu en tota la comarca, encara que ha estat poc significatiu. Els flocs s’han deixat veure amb major intensitat a partir del migdia, sense arribar a quallar en punts com Morella. Però en uns altres com Ares del Maestrat o en teulades i la zona exterior de Vilafranca, la neu ha deixat la seva petjada. No s’han registrar problemes en les carreteres, encara que s’ha demandat precaució durant bona part de la jornada.

Les muntanyes més altes s’han tenyit de blanc en plena estació primaveral. En punts com Fredes s’ha fet bastant visible. A la vesprada, ha finalitzat l’episodi. Mentre que el fred, que portava dies amenaçant, ha obligat a treure dels armaris els abrics hivernals. Per a este dissabte, s’esperen baixes temperatures al que caldrà sumar la força del vent que deixarà una sensació tèrmica sota zero. En principi, no s’esperen precipitacions. S’esperen ratxes que poden aplegar als 80 quilòmetres per hora, amb alerta groga de l’AEMET a la zona.

Fa dies que va arribar la primavera, però el temps hivernal ha volgut tornar. Com diu el refrany ‘No donis l’hivern per passat fins que abril hagi acabat’.

Més informació: | |