Vall-de-roures i Calaceit prompte tindran els senyals que els identifiquen com “pobles més bonics”

comarquesnord.cat . Calaceit . divendres, 5 d'abril de 2013 .

Els consistoris de Calaceit i Vall-de-roures estan treballant contra-rellotge per a poder col·locar en el menor període de temps possible els senyals que identificaran els dos municipis com a integrants de l’associació ‘Los pueblos más bonitos de España’. Josep Maria Salsench, alcalde de Calaceit, va concretar que “ja tenim el permís de l’associació per a posar els senyals i utilitzar el logotip, tant en documents com en els establiments que ho sol·liciten. Encara que, en estos moments, estem parlant amb els responsables de carreteres perquè ens donen el permís necessari per a poder ubicar els senyals a l’entrada i sortida del municipi per la carretera nacional”. Hi haurà una tercer senyalització venint des de Queretes.

D’esta manera, encara que els dos ajuntaments preferien col·locar els cartells abans de Setmana Santa, preveuen que estos siguen instal·lats en els pròxims dies. Els senyals que es posaran, tant en el cas de Calaceit com en el de Vall-de-roure, tenen unes dimensions de 90 centímetres d’ample i 130 de alt, i han d’estar col·locats en un suport que les situarà a un mínim de 1,70 metres del terra. S’hi podrà llegir el nom del poble al costat de la inscripció ‘Uno de los pueblos más bonitos de España’. Al respecte, i a més dels ajuntaments, l’autorització d’ús de la marca i el logotip de l’associació permet que els establiments de tot tipus amb domicili als pobles puga utilitzar esta identificació en el seu documents, comunicacions o publicitat.

Per fer-ho possible, segons va sentenciar Salsench, “únicament han de vindre a fer la sol·licitud a l’ajuntament. Serà una cosa molt senzilla i ràpida”.