El grup d’experts sobre hidrocarburs estableix els aspectes tècnics per elaborar un informe “sòlid i documentat”

comarquesnord.cat . Castelló . dissabte, 6 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , ,

El coordinador de la comissió d’experts sobre la recerca d’hidrocarburs, el catedràtic de la UJI Ignacio Morell, ha anunciat que els membres del grup que coordina ja s’han posat a treballar en diversos aspectes tècnics, amb la finalitat de recaptar, analitzar i debatre tota la informació precisa i així elaborar un informe tècnic “sòlid i documentat” sobre la matèria.

D’aquesta manera, els components de la comissió ja s’han repartit una bateria de temes, específics i variats, sobre els quals es basarà l’estudi com les característiques geològiques i hidrològiques de la província, les tècniques de prospecció més utilitzades, l’impacte ambiental de les mateixes, els riscos de la fracturación i la documentació presentada per Montero Energy, així com altres temes administratius.

“L’objectiu és realitzar un informe sòlid, que es documenti adequadament amb fonts fiables i que sigui escrit amb un llenguatge rigorós però, al seu torn, totalment comprensible. És un gran esforç per la nostra banda però entenem que ha de ser així, hem de quedar-nos amb el fonamental i distingir-ho de l’accessori”, ha apuntat Morell, qui barreja presentar el document abans del mes d’agost.

Cal recordar que la comissió està formada per set experts de Diputació, Conselleria de Medi ambient, Universitat Jaume I, Col·legi Oficial de Geòlegs, Col·legi Oficial de Mines i Consell Superior de Recerques Científiques. Així, el grup ha demandat també la incorporació d’un tècnic de la conselleria d’Indústria, que s’incorporarà en les properes reunions de treball. Morell també ha apuntat que el grup es tornarà a reunir el 25 d’abril per analitzar i debatre la informació treballada per cadascun dels experts.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Javier Moliner, va assenyalar en la constitució de la comissió que “l’únic interès que existeix és intentar trobar la millor solució possible al tema que ens ocupa. Ja ho vaig dir en el ple i ho mantinc avui: no serà aquesta província l’únic territori del món que es negui a saber si sota terra té riquesa per al seu futur. Volem saber quin és la millor tècnica per poder obtenir els hidrocarburs, en cas que els hi hagi, i garantir per sobre de tot la preservació dels recursos naturals heretats de les nostres generacions anteriors”.

Més informació: | |