Ximo Puig anuncia la màxima mobilització contra l’amenaçada del PP als municipis

comarquesnord.cat . Olocau del Rei . dissabte, 6 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , ,

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat la màxima mobilització dels socialistes “contra la llei kamikaze del PP que amenaça al 70% dels municipis de la Comunitat”. D’aquesta manera, ha assenyalat que la llei de reforma local que planteja el Govern de Rajoy és una “llei kamikaze que va contra direcció de la qual cal anar perquè si hi ha un problema de desafecció política, si hi ha una distància molt gran entre política i ciutadans, la qual cosa cal fer és donar-li més participació a la gent i, per tant, s’ha de donar més força als ajuntaments perquè el contrari és allunyar cada vegada més la política dels ciutadans”. Així, ha recordat que el PSPV-PSOE “és un partit que aposta per la transformació de la societat des de baix i això és el que representa el municipalisme” perquè, segons ha destacat, “l’ajuntament és la institució que més a prop està de la ciutadania i que ha transformat més Espanya, perquè els nostres pobles i ciutats han treballat molt més allà de les seves competències perquè volen donar respostes a la gent”.

D’aquesta manera s’ha referit Puig durant l’inici de la campanya “El teu poble no es toca”, tant a Morella, com en la visita que va realitzar el dissabte a municipis de la comarca dels Ports. Per a Puig, aquesta campanya “no és una campanya a la defensiva, sinó a l’ofensiva a favor de la revitalització dels ajuntaments, del món rural” que, segons ha advertit “ha estat durant aquests 18 anys sotmès a l’abandó, ja que, les diferències que hi ha entre l’interior i la costa ara són molt més grans que fa dues dècades”. Al seu judici, “no s’ha fet res per superar els desequilibris i per tant ha augmentat aquesta distància i això va en contra de tots perquè que puga desapareixer un poble és terrible per a un país”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “el que cal aconseguir és que els pobles estiguin vius perquè això ens representa col·lectivament com a territori diferent, rural, divers; aquesta és la nostra riquesa, és l’actiu fonamental dels valencians”. Per això, ha lamentat que amb aquesta llei el PP ataca la identitat de tots “no estem parlant d’un debat de competències, estem parlant de la gent, dels veïns…estem parlant d’identitats, perquè el poble és el que som i és el que més ens identifica. La identitat no és una qüestió que un governant pugui difuminar”. A més, ha indicat que és “aberrant intentar justificar la reforma dels ajuntaments sobre la base d’una qüestió d’estalvi econòmic” perquè “és absolutament ridícul, l’única cosa que s’aconseguirà és encarir els serveis”. Per tant, per al dirigent socialista “no hi ha ni raons d’identitat, ni democràtiques, ni econòmiques per assumir una llei d’aquestes característiques” i ha criticat que el problema real d’aquesta iniciativa del PP és que “és una part més del procés de contrareforma que estan realitzant els governs del PP”. Per això, Puig ha demanat esforços perquè “estem en una posició d’actuar i aconseguir que els pobles tinguin cada vegada més serveis, res s’aconsegueix sense esforç ni dinamisme, tot el que s’ha aconseguit durant aquests anys no ha estat casualitat hem de continuar i no deixar que s’acabi en un projecte de convivència com és este”.

Per la seva banda, el sotssecretari de Relacions Institucionals, José Manuel Orengo, ha advertit que amb aquesta llei “el PP s’ha passat de frenada” i ha afegit que els socialistes “no l’hi anem a permetre perquè està en joc la supervivència de petits pobles en perills d’extinció”. També el secretari general provincial de Castelló, Francesc Colomer, ha destacat “aquesta pretensió no és un fet aïllat, ja que, forma part de la contrareforma del PP que tracta de criminalitzar als aturats, als docents, als joves, als immigrants, i ara als pobles petits” per això ha indicat que els socialistes “anem a dir que no i ha explicar amb aquesta campanya a la gent que sense la pluralitat i diversitat dels municipis aquest país no té futur”.

El secretari de Petits Municipis i Comarques del PSPV, Josep Gisbert, ha recordat que la campanya “El teu poble no es toca” és “en positiu per reivindicar el paper dels pobles perquè el PP els vol negar el futur”. No obstant això, ha assenyalat que els socialistes “creiem als pobles, som el partit de la gent i dels pobles i volem que en aquesta campanya els protagonistes siguin els veïns, que ens expliquin els seus problemes, les seves inquietuds per poder portar aquestes iniciatives a les institucions i aconseguir dels nostres pobles un espai per viure dignament”. Finalment, la coordinadora de diputats de Castelló i alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, ha assenyalat que aquesta reforma “posa en perill els serveis dels nostres pobles, com les escoles infantils” i ha afegit que els socialistes “volem estar al costat de la gent, seguir donant els millors serveis, volem defensar la teleassistència, les escoles d’adults perquè aquesta llei pretén que els ajuntaments no puguem presentar aquests serveis”.

Més informació: | |