Manuel Pizarro: “El món naix a les fires i els mercats medievals”

comarquesnord.cat . Queretes . dilluns, 8 d'abril de 2013 .
Etiquetes: ,

Manuel Pizarro (Teruel, 1951) va ser nomenat Ambaixador 2013 en el marc de la Fira del Vi de Queretes, un ambaixador que es va mostrar molt content de representar a la vila i a la gent de Queretes durant tot l’any i que així ho va transmetre en el seu discurs d’inauguració. Pizarro va destacar que “m’emocione estar aquí. Quan em va dir l’alcalde que si volia estar, li vaig dir que sí. Heu triat un ambaixador de veritat perquè sempre m’he sentit ambaixador del Baix Aragó, de Terol i, sobretot, del Matarranya. I com no, del vi de Queretes”.

Durant el discurs va recordar la seua trajectòria professional i va avalar que “he estat en el mercat, en canvi i borsa, i tot el món naix a les fires i els mercats medievals. Perquè quan cadascú està posat en el seu castell i no comparteix amb la resta, li passa que es queda tancat i enfeudat no se sap on”. Pizarro va afegir que “quan diverses persones treballen juntes no és una suma, sinó una multiplicació”, i va recordar l’experiència del Somontano, un territori que “s’ha sabut reinventar amb el vi”. I després “amb el turisme, el senderisme, el medi ambient”.

Al llarg de la seua intervenció, Manuel Pizarro va remarcar que “en el món globalitzat que ens toca viure hem de competir per la qualitat, i no ho farem pel preu perquè tenim un nivell de vida molt superior amb els països que competeixen amb preus molt baixos. Hem de fer un vi de qualitat, i estos productes de qualitat no només són el vi, sinó l’oli, els derivats del porcell, el préssec…” D’esta forma, l’Ambaixador 2013 de la Fira del Vi de Queretes va defensar el treball que s’ha fet al territori en productes alimentaris i per l’aposta per la qualitat.

Més informació: |