El Consell Assessor de la Seu de la Uji en Els Ports aborda noves iniciatives per al present any i el proper curs

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 11 d'abril de 2013 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i l’AODL de la localitat, Eva Borràs, s’han reunit amb el vicerector de Cultura i Extensió Universitària, Wenceslao Rambla, la vicerectora de Fundacions de la UJI, Mª Ángeles Fernández Izquierdo, amb el director del Servei d’Activitats Socioculturals, Albert López, i amb representants de l’Ajuntament de Vilafranca, en l’edifici consistorial de Morella. L’objectiu era analitzar el funcionament de la Seu dels Ports i abordar iniciatives de col·laboració conjunta entre les entitats.

El primer edil morellà assenyalava que “la reunió ha sigut molt positiva i hem abordat com es poden sumar esforços per a superar les dificultats actuals”. A més, explicava que en la trobada s’han ficat damunt de la taula possibles accions i iniciatives per a millorar l’oferta acadèmica, educativa i lúdica en la localitat. En concret, s’ha plantejat l’augment de la difusió de projectes municipals, com el Pla d’Ajuda a Universitaris, o una nova oferta enfocada en la gent jove i adolescents de diferents temàtiques.

Rhamsés Ripollés també destaca la importància que ha suposat la Seu per a Morella, ja que per mitjà d’ella “s’agilitza la relació amb els estudiants de la perifèria, acostant la vida universitària als nostres carrers”. Un dels punts principals de la reunió ha sigut el funcionament de l’Aula per a Majors, que “és la que té un major dinamisme i participació; fruit d’això, cada any, més gent s’anima a formar-se, per la qual cosa nosaltres sempre recolzarem este tipus d’iniciatives”. En este sentit, un dels pròxims objectius és dinamitzar esta iniciativa i veure què és el que es pot millorar, a través de la consulta amb els alumnes. També es pretén fer una crida especial a les persones d’entre 55 i 65 anys, ja que és una franja d’edat que podria apuntar-se a estes classes i que no compta amb alumnes, ni de Morella ni de Vilafranca. L’Aula per a Majors compta en l’actualitat amb, al voltant de 40 alumnes cada any.

A través de la UJI se solen realitzar exposicions i col·laboracions en altres activitats culturals, com per exemple la mostra fotogràfica d’Imaginària, que tindrà lloc el pròxim mes. A més, en estos anys de la Seu, també es van arribar a oferir cursos d’estiu i a distància, cicles de cine o actuacions teatrals. Ripollés afirma que “a pesar de les dificultats econòmiques volem continuar potenciant la relació amb la UJI, ja que és molt beneficiosa per als nostres veïns i ens dóna possibilitats educatives, formatives i culturals”.

Més informació: |