El Ple de Morella exigeix a la Generalitat que accelere l’adjudicació del manteniment de carreteres

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 12 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’equip de govern de l’Ajuntament de Morella va presentar una moció en el ple d’ahir, per a exigir a la Generalitat que adjudique el manteniment de les carreteres del nord de Castelló i que es contracte els mateixos empleats que perdran el seu lloc de treball el pròxim dia 18. Precisament, des d’eixa data, els vials dependents de l’administració autonòmica es quedaran sense empresa de manteniment, fins que es resolga el procés adjudicatari. S’estima que passaran un mínim de tres mesos. El text d’esta moció va ser aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i en contra del grup municipal popular.

El grup de l’oposició va al·legar sobre l’existència d’un procediment administratiu obert per a una nova adjudicació del manteniment de la carretera, la qual cosa produirà l’extinció de la situació jurídica dels actuals treballadors.

En estos procediments, quan es finalitza una concessió comença a treballar l’empresa que té la nova adjudicació. A més, els treballadors d’una mercantil solen conservar el lloc de treball i canvien d’empresa. En este cas, al no haver-se resolt el procediment administratiu, les carreteres del nord de Castelló estaran un temps sense cap empresa encarregada d’esta tasca i els treballadors seran irremediablement despedits. Per això, des de l’equip de govern s’exigix a la Generalitat que done celeritat al procediment i que com més prompte millor es realitze l’adjudicació. I també, que es torne a contractar als més de deu empleats que finalitzaran el seu contracte el pròxim dia 18 d’abril.

El primer tinent d’alcalde, Rafa Pallarés, afirma que “la falta de previsió de la Generalitat ens torna a portar a un cas de lamentable gestió de l’administració autonòmica en tot este procediment, que farà que les nostres carreteres es queden un temps sense empresa de manteniment”. A més, considera necessari que “es prioritze l’ocupació i que la nova empresa adjudicatària, quan es resolga la tramitació, contracte les mateixes persones que estaven desenvolupant este treball”.

Les principals carreteres afectades per esta finalització de l’adjudicació són la CV-15 (La Pobla Tornesa-Vilafranca), CV-12 (Ares del Maestre-Morella), CV-14 (Sorita del Maestrat- Morella) i la CV-13 (Benlloch- Torreblanca).

A més d’este punt, en el ple ordinari d’ahir es va aprovar l’exigència a la Generalitat perquè actue en el col·legi Mare de Déu de Vallivana durant les vacacions estivals i es va informar del nou projecte Morella SingleTracks, del de Recollida d’Aliments, de l’afluència de visitants en Setmana Santa i de la marca de qualitat “Productes Morella”.

Més informació: | |