Giménez Bartlett: “Trobem una Petra en plena forma, perquè m’han dit que està més borde que mai”

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dissabte, 13 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , ,

La consolidada escriptora natural d’Almansa Alícia Giménez Bartlett va estar el passat dissabte 13 d’abril per la Llibreria Serret de Vall-de-roures per a presentar la darrera entrega del seu personatge Petra Delicado, ‘Nadie quiere saber’. En esta última novel·la, la investigadora es mourà entre Barcelona i Roma, fent-li l’ullet als milers de seguidors que té l’escriptora a Itàlia. La novel·la destaca per amagar entre les seues pàgines una de les investigacions més recargolades i més complexes en les que s’ha submergit la Petra Delicado.

Giménez Bartlett va explicar que “feia quatre anys que no sortia cap llibre de Petra. I la tornem a trobar en plena forma, perquè m’han dit que està més borde que mai. O sigui que bé”. A ‘Nadie quiere saber’ trobem “una investigació internacional. Una part passa a Roma i una altra part a Barcelona. I en la novel·la es veu com treballa la policia de diversos països, quines són les regles, com va, com s’ho munten…” El viatge a Roma té un rerefons. “Sobretot ha estat un homenatge als meus lectors italians. Tenia ganes de fer una investigació internacional i era una bona ocasió. Faig una ullada a un nombre de lectors molt gran que tenim i li donem una puntada més exòtica i més internacional a la sèrie de Petra”.

L’autora va parlar del seu personatge. “Té la seua personalitat. Petra té mal geni. Unes sortides de to que a vegades la gent es queda una mica parada. Però també té sentit de l’humor i és simpàtica, dintre de tot”. I va voler comparar una mica en el perfil que ens trobem de molts personatges de gènere negre. “A les novel·les fan detectius que o bé són una porqueria de tios que estan divorciats 14 vegades, són alcohòlics i no tenen mai res que emportar-se a la boca, o bé són tot el contrari. Són perfectes, guapos, ben vestits i les investigacions les tenen enllestides en quatre dies”. Segons Giménez Bartlett, “cal buscar una mica més la humanitat, que els personatges siguin contradictoris, tinguin coses bones i coses dolentes”.

‘Nadie quiere saber’ és una novel·la de gènere negre. “És gènere negre perquè hi ha un assassinat i perquè trobarem una trama que és la més complicada de tota la sèrie de Petra”, va defensar l’autora. A més, “hi ha sorpresa al final de qui és l’assassí, i és cert que hi ha molt d’humor i moltes consideracions, coses que ens fan pensar”. En relació a la irrupció que ha tingut el gènere, Giménez Bartlett va recordar que “esta afició tan gran que hi ha a Espanya és nova, però a altres països, com Itàlia, França, Alemanya, és una lectura pràcticament obligada. Els lectors sempre porten una novel·la negra a la mà. Per què? Perquè és entretinguda i, sobretot, perquè ens porten a la realitat del moment”.

Més informació: | |