LA FALSA: “Què ens passa als valencians?”

Joan Carles Marcobal . 14 d'abril de 2013 .
Etiquetes: ,

Si aquest article el puguera adornar amb una cançó sens dubte triaria aquell inoblidable ‘Què vos passa valencians?’ de Paco Muñoz. I és que de veres que ens hem de fer eixa pregunta: què ens passa als que som d’aquesta trista terra? Sembla que ens ha mirat un tort i no podem alçar cap ni a la de tres.

Fa unes setmanes els comparava la província de Castelló amb Mirador de Montepinar per les situacions rocambolesques que ací es viuen però tot el conjunt del País Valencià sembla l’hotel dels germans Marx. Som de les comunitats autònomes més endeutades de l’estat espanyol si no la que més, som el país amb més imputats per metre quadrat de la geografia nacional i si el País Valencià fos un actor de teatre sens dubte representaria el paper de Don Juan Tenorio en allò que diu ‘para mi no hay lance extraño, no hay escándalo ni engaño donde no me hallara yo’. Sembla que tenim un imant especial per atraure totes les operacions no massa netes i a tots els individus de dubtosa honorabilitat disposats a emprendre negocis concordes amb la seua negra condició.

Per ací han passat, han tingut presència o s’han establert ramalades dels escàndols i corrupteles més importants de les darreres dècades: Gürtel, Noos, Bankia, Banc de València, CAM, formula 1, visites papals, aeroports per a vianants i cotxes, etc (no acabaria) Però ens faltava la cirereta que adorne el pastís: el València Club de Bankia o el FC Generalitat, suposo que un jutge dictaminarà el seu nom.

Més informació: |