Asetmico i el Patronat de Turisme de Morella, contra el fracking

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 17 d'abril de 2013 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

Les veus contra el fracking es multipliquen als Ports. L’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (Asetmico) es va postular este dimarts en contra de les prospeccions d’hidrocarburs que vol executar Montero Energy a la zona. En el mateix sentit es va pronunciar el Patronat Municipal de Turisme morellà que també s’oposa a esta tècnica i als possibles efectes que podria comportar. Abans de prendre la decisió, els empresaris van mantenir fa uns dies una reunió amb membres de la Plataforma Antifracking Comarques de Castelló a la qual van aprovar unir-se.

Asetmico ha emés un comunicat de premsa en el que afirma que “ens posicionem en
contra de les prospeccions per extreure gas natural i petroli de jaciments no tradicionals
pel mètode del fracking i ens adherim a la plataforma Antifracking Comarques de Castelló”. Sobre la base de la informació de la qual disposen sobre el aquesta tècnica creuen que “aquesta comporta un alt risc de contaminació dels aqüífers, no podem assumir el perill que representa contaminar un ben necessari com l’aigua. Per tant, rebutgem ja la recerca prèvia a l’explotació a causa que per conèixer l’existència del gas natural o petroli de pissarra ja que cal utilitzar el fracking”.

Segons apunten “en el cas que finalment s’atorguessin els drets de recerca, cosa a la qual ens oposem rotundament sempre que
per a aquesta recerca ja s’hagi d’utilitzar la tècnica del fracking, exigim que tots aquests projectes de recerca realitzin un Estudi d’Impacte
Ambiental amb la finalitat de preservar el Medi Natural, estudi ambiental al que estan obligats qualsevol empresa o administració que realitzi projectes en el nostre entorn rural”.

La postura dels empresaris turístics s’uneix a altres sectors de la localitat i la comarca que han aprovat diferents acords contra el fracking. Entre ells, el Consell Agrari del que formen part agricultors i ramaders morellans, un dels pilars de l’economia del municipi. També consistoris com el propi de Morella, Vilafranca o Forcall van aprovar mocions en els seus plens contra aquesta tècnica d’extracció d’hidrocarburs.

Abans de la reunió d’Asetmico, en el Patronat Municipal de Turisme es van tractar les diferents campanyes que estan en marxa i les que es portaran a terme en un futur proper com les jornades Anem de Tapes.

Més informació: | |

1 comentari

  1. algu hem pot dir quir regidor del grup popular hi ha a aquest patronat