Oscar Tena denuncia que la retallada de Fabra als pobles menuts suposa “un nou atac al municipalisme”

comarquesnord.cat . València . dimecres, 17 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , , ,

El diputat del grup parlamentari socialista a Les Corts, Óscar Tena, ha denunciat que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat aquest dimecres una resolució que retalla 250.000 euros de la partida destinada a finançar subvencions de despesa corrent per als municipis de menys de 3.000 habitants. Una partida que als pressupostos de 2013 ascendia a un total de 839.000 euros, per això, ha lamentat que “si la quantitat ja era irrisoria ara amb aquesta nova retallada de 250.000 els ajuntaments van a tenir una quantitat de diners ridícula per pagar serveis com les escoles infantils, habitatges tutelats o biblioteques. Uns serveis que “l’administració autonòmica mai ha assumit i que els ajuntaments de pobles petits hem hagut de fer front”.

Al seu judici, el PP i Fabra “tornen a agredir al municipalisme amb aquesta retallada de recursos que havien d’anar destinats a sostenir els serveis públics que els ajuntaments ofereixen als seus veïns”. Per tant, “deixen, una vegada més, als representants municipals amb menys diners per mantenir uns serveis essencials per als pobles”. Segons ha explicat, amb aquesta retallada ara “més de 400 ajuntaments de tota la Comunitat van a haver de repartir-se poc més de 500.000 euros” i, per tant, ha criticat que aquesta quantitat “és ridícula, però el que realment és denunciable és l’actitud del PP que no retalla en altres qüestions com els grans esdeveniments i, no obstant això, lleva diners als ajuntaments que presten serveis als seus veïns”.

Per això, ha lamentat que el PP “torna a evidenciar que estan obstinats que desapareguin els pobles petits” quan, segons ha recordat, “gràcies als ajuntaments i el paper que estan exercint se sosté el territori i s’evita la despoblació”. Per Tena, els dirigents populars “estan obstinats a atacar als municipis petits i deixar-los sense els recursos necessaris”, ho ha demostrat, segons ha apuntat, “el Govern de Rajoy amb la llei que pretenen aplicar i ara el Consell de Fabra amb aquesta nova retallada”.

Finalment, ha advertit que “el deute pendent del Consell ascendeix a més de 2.000 milions d’euros per als municipis de tota la Comunitat i, no obstant això, el govern del PP no només segueix sense pagar el que deu del Pla Confiança, de convenis en serveis sanitaris o d’educació, sinó que ara ataca de nou al municipalismo amb aquesta retallada”.

Més informació: | | |