L’Escola-Taller estudiarà si emprendre accions judicials contra la Generalitat Valenciana per a poder cobrar

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 18 d'abril de 2013 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

Els alumnes-treballadors i professors de l’Escola-Taller de la Mancomunitat dels Ports compleixen aquest dijous 125 dies del final de l’experiència formativa-laboral i encara els deuen mig any de sou per part del Consell, concretament els salaris de juny a desembre de 2012.

Una situació que han denunciat de diferents maneres. Es van tancar a la seu de la Mancomunitat durant el tram final de la iniciativa, han recollit signatures per enviar-les al Síndic de Greuges i cada dia recorden la seva situació a les xarxes socials, sumant els dies des que no cobren. Al no comptar amb novetats sobre un possible pagament, ara passen a l’acció. Aquest divendres es reuniran a Vilafranca amb representants sindicals i la idea és denunciar a la Generalitat Valenciana per aquests impagaments.

Durant la trobada, debatran entre tots les opcions i decidiran si entren en procés judicial, estudiant els costos d’advocats “deixant totes les coses clares” explicaven. 
La cita serà a la Casa Social i informaran a “tot aquell que vulgui denunciar perquè sàpiga el que ha de fer” indicaven representants de l’Escola-Taller. Els diners que corresponia als treballadors els va pagar el Fons Europeu a l’administració autonòmica que no els ha abonat quan corresponia. La pròpia Mancomunitat es va veure obligada a avançar alguns pagaments, com la seguretat social, fins que no va poder més. 
Els afectats són trenta persones, principalment joves, que estan vivint un procés complicat. Una de les participants afirmava que “al juny s’acaba el termini per reclamar, la paciència s’ha acabat i lluitarem pel que ens hem guanyat costi el que costi”.

Més informació: | |

1 comentari

  1. Creo que habeis tardado demasiado tiempo, espero que lo consigais. Los alumnos de la escuela taller del Grao de Castellon , tambien lo denunciaron y antes de que saliera el juicio lo han cobrado ¡ojala vosotros tambien lo consigais! teneis nuestro apoyo