L’oli de La Puebla de Híjar, premiat com millor oli de la DOP Aceite del Bajo Aragón

comarquesnord.cat . Saragossa . dijous, 18 d'abril de 2013 .
Etiquetes:

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Aceite del Bajo Aragón va lliurar els premis al “Millor oli del Baix Aragó 2013”. Són distincions a la qualitat que reconeixen l’oli d’oliva verge extra més destacat dels que s’embotellen sota el segell de la Denominació d’Origen Protegida (DOP). L’acte de lliurament va estar conduït per la directora del programa “No es un día cualquiera” de RNE, Pepa Fernández. Es va fer entrega dels tres premis que es concedeixen anualment als millors olis d’oliva de la collita 2012-2013 i dos diplomes de reconeixement com a agraïment a la col·laboració amb la Denominació.

El primer premi va recaure en Aceites Impelte del Bajo Martín de La Puebla d’Hijar. Va recollir el premi el seu mestre tafoner Javier Sánchez de mans de Luis Miguel Albarrán, director general de Foment Agroalimentari del departament d’Agricultura del Govern d’Aragó. El segon premi es va concedir a La calandina SCL, de Calanda. Va recollir el guardó el seu mestre tafoner Valentín Caldú lliurat per Juan Arboniés, vicepresident de la Diputació Provincial de Saragossa. El tercer premi va ser a Aceites Alfonso Muniesa, de Belchite. Va recollir el premi el seu mestre tafoner Florentino Alfonso de mans de Omar Scafuro, director general de Pieralisi, empresa que patrocina estos premis.

En esta edició es van concedir també dos premis especials. Un al Restaurant Gayarre, en senyal d’agraïment pel seu ús incondicional de l’oli d’oliva Aceite del Bajo Aragón. Va acudir a recollir el premi Manuel Berbegal, propietari del restaurant de Saragossa. El segon d’ells al programa “Sin ir más lejos” d’Aragó Televisió com agraïment al seu suport al sector i a la DOP Aceite del Bajo Aragón. Va recollir el premi Susana Luquin, presentadora del programa. L’acte de cloenda va ser a càrrec de Luis Miguel Albarrán, director general de Foment Agroalimentari, després del qual es va oferir un còctel servit pel Grupo La Bastilla.

Més informació: