Morella SingleTracks, un projecte pioner per als amants de la naturalesa i la BTT

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 18 d'abril de 2013 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella ha presentat un projecte pioner de BTT que pretén potenciar el turisme de naturalesa i el rural. La nova iniciativa, Morella SingleTracks, pretén situar a la localitat i la comarca dels Ports com un referent nacional en el turisme d’esta modalitat esportiva. Per això, s’ha apostat per crear una pàgina web amb serveis integrats, que facilite al màxim la contractació de tot el viatge a la localitat i que permeta descarregar els recorreguts de forma gratuïta.

Morella SingleTracks és una iniciativa pionera, que permetrà als bikers disfrutar del paisatge dels Ports i de rutes verdaderament atractives. A través d’este projecte, es pretén aprofitar els avantatges competitius que oferixen l’encant de Morella i la comarca i de la gratuïtat en la descàrrega dels tracks, ja que en altres punts del país, este servei es realitza amb el pagament previ. A més, l’ús del GPS també permet modificar les rutes al servei de l’usuari, per la qual cosa els recorreguts es poden adaptar al gust del biker.

En la jornada d’avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la vice-presidenta de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca, Raquel Ferrer, i el tècnic esportiu Pablo Segura, han presentat este nou projecte a les Sales Gòtiques de l’edifici consistorial. En l’acte de presentació d’esta iniciativa, el primer edil destacava que “Morella té un gran patrimoni monumental, però també natural, i este projecte naix amb l’objectiu d’oferir-li a l’esportista de BTT una oferta principal i complementària única”. A més, afegia que “el turisme de BTT permet desestacionalitzar i és una important via que hem d’explotar i que pot tindre un important impacte econòmic”. Ripollés també assenyalava que “este és el primer pas per a potenciar el turisme de naturalesa i, ara treballarem en nous projectes que permitisquen situar-nos com un referent en senderisme”. Finalment, destacava “el treball constant d’innovació que realitza el sector turístic de Morella per a aconseguir que el destí siga cada dia millor i que oferisca al visitant una major oferta i de major qualitat”. També ha agraït als ajuntaments de la comarca l’ajuda que han prestat perquè nasca este projecte, a través de la neteja de les sendes dels seus termes municipals. Rutes que també han comptat amb la col·laboració en la neteja dels alumnes de l’escola forestal de Llombai.

Per a posar en pràctica este projecte se servicis integrats de BTT, s’han realitzat tasques de manteniment en camins rurals. Per a això, s’han millorat rutes de gran importància, com la del GR-7, que travessa el terme municipal, la que va de Santa Llúcia al Povet, de la dena de Cap de Riu a Vallibona o l’antic camí de la Pobleta a Aguaviva, entre altres. Els principals treballs han consistit en el desbrossament i neteja, que ha permés recuperar la senda i que es puga tornar a passar sense cap tipus de problema.

També cal recordar que la pròxima activitat que ha organitzat el consistori morellà per a donar a conéixer el treball que s’està realitzant, és l’organització de dues excursions, en BTT i a peu, de Morella a Vallibona. Esta tindrà lloc dissabte que ve i, tot apunta que serà un gran èxit, a l’haver-se inscrit ja, prop d’un centenar de participants. Esta excursió unix la dena de Cap de Riu i Vallibona, a peu, i, en BTT s’eixirà des de Morella i es recorrerà també este camí. Este track s’anomena “Coronel Trumel” i part de la zona alta de la Serra del Turmell amb Vallibona, passant pel costat del riu. És un recorregut variat, en el que s’alternen distints tipus de sòls i que destaca per la seua espectacularitat paisatgística. La distància total del recorregut en BTT és de 29,5 quilòmetres, amb un ascens acumulat de 860 metres i un descens de 1150 metres. Per als que preferisquen realitzar-la a peu, el recorregut total és de 12,6 quilòmetres, amb un ascens de 160 metres i un descens de 570 metres. Una vegada a Vallibona, un autobús portarà de tornada als participants, que podran recuperar forces amb un refrigeri de Productes Morella.

Més informació: