El Matarranya rendeix homenatge a l’obra poètica i la figura de Juli Micolau

comarquesnord.cat . Lledó . dimarts, 23 d'abril de 2013 .
Etiquetes: ,

Lledó va aplegar el passat dia de Sant Jordi la segona lectura continuada ‘Quedaran les Paraules’, una trobada que en esta segona edició va rendir homenatge a l’obra poètica de Juli Micolau i en la que es va llegir un grapat del treball del l’escriptor de La Freixneda. L’acte va comptar amb la presència de diversos veïns i entitats culturals del territori, i al llarg del matí es van llegir poemes intercalats per la música que van interpretar xiquets i xiquetes de la Banda Comarcal San Antón. L’autor homenatjat va estar present en l’acte, que va agrair la iniciativa que va emprendre l’any passat la Comarca del Matarranya en col·laboració amb l’Associació Cultural del Matarranya (ASCUMA).

L’acte va començar a les dotze del matí i es va celebrar a la plaça de l’església. Rafael Martí, vicepresident de la Comarca del Matarranya, va donar la benvinguda a tots els assistents, i en el seu discurs va subratllar que “Quedaran les paraules sorgeix amb la finalitat de promocionar les obres literàries dels autors del Matarranya a través d’una lectura pública dels seus treballs”. A la vegada, persegueix “fomentar els hàbits de lectura i potenciar els fets culturals que ens identifiquen, i que són la nostra llengua, la nostra literatura, el nostre patrimoni”. Martí va agrair a Lledó, la seua alcaldessa, ASCUMA, la Banda Comarcal San Antón i tots els presents la participació en este acte.

Per la seua part, David Arrufat, tècnic de cultura de la Comarca, va ser l’encarregat de resumir i llegir la trajectòria poètica i bibliogràfica de Juli Micolau. L’autor va aprofitar esta lectura continuada i este reconeixement per a transmetre alguns poemes fins fa res inèdits. Al llarg del matí, van ser diverses les persones que van pujar al faristol i van llegir l’obra de Juli Micolau. Alguns dels poemes van anar acompanyats de música de fons, que va anar a càrrec dels músics de la Banda Comarcal San Antón. L’acte cultural va servir per a posar damunt de la taula el llegat literari que estan deixant els fills de la nostra comarca. El primer ‘Quedaran les paraules’ va estar dedicat a Desideri Lombarte.

Més informació: |