El papa Francesc agraeix els regals de Morella que van portar els alumnes de l’IES fins al Vaticà

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 23 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , ,

El Morella FC ja li ha posat la cirereta del pastís a la història de la cerca de fer soci al Papa Francesc i regalar-li una samarreta del club. Aquesta setmana li ha arribat la resposta des del Vaticà al president de l’equip dels Ports, Rafael Ripollés, que confirma la recepció dels obsequis. La missiva porta el segell de la Secretària d’Estat, de la Primera Secció – Assumptes Generals. En nom del Sant Pare, el seu assessor el Monsenyor Peter B. Wells, contesta la primera carta enviada des del modest club regional.

Les frases són de “agraïment” per part del Papa “per aquesta mostra de cordial proximitat i súplica”. Des del Vaticà també es demana “que resin per ell i pels fruits del seu servei a l’Església, al mateix temps que imparteix amb particular afecte a vostè, i a quants s’han unit a aquesta delicada atenció, la Benedicció Apostòlica”. En l’inici ja es confirma la recepció dels objectes que van portar els alumnes de l’IES Els Ports de religió de primer de batxillerat “han tingut l’amabilitat de fer-li arribar un atent missatge de felicitació, acompanyat d’uns benvolguts obsequis” apunta en la carta l’assessor papal. A més, des del Vaticà s’ha enviat una targeta de felicitació de la Pasqua signada pel propi Papa Francesc, amb el nou escut del representant de Déu a la Terra i el lema “El va mirar amb misericòrdia i el va triar” en la qual es pot llegir una cita de l’Evangeli de Sant Lluc “Per què busqueu entre els morts al què viu? No està ací. Ha ressuscitat”.

Una aventura que va sorgir el mateix dia de l’elecció de Francesc quan es va conèixer que era seguidor de l’equip de futbol argentí del San Lorenzo d’Almagro. Un club germanat amb el Morella FC des dels anys 50 després d’una gira per Espanya. El president en aquella època del club sud-americà era un emigrant morellà. Per això, es va disputar un amistós entre els dos conjunts i en senyal de gratitud, el San Lorenzo va regalar les seues equipacions a l’equip dels Ports. Des d’aquest dia, el Morella defensa els colors blaugrana en la seva samarreta i mitjons, així com el blanc en els pantalons “som una barreja del Barça i el Madrid, però el que portem són els colors del San Lorenzo d’Almagro, equip germà al que, malgrat la distància, estem molt units” indicava Rafael Ripollés. Sobre la carta, el president morellà es sentia “molt feliç” per l’arribada de la resposta “tota la història era ja un èxit, perquè vam sortir fins i tot en mitjans nacionals com al Hoy por Hoy de la Cadena Ser, però la contestació ha estat una gran culminació”.

Una curiosa història que va desenvolupar un grup de joves que va anar a Roma fa unes setmanes i es va portar al Vaticà una samarreta del Morella FC, un carnet de soci, una carta de felicitació i d’explicació de la història que uneix als dos clubs, així com un dossier de la capital dels Ports i una imatge de la Verge de Vallivana de l’artista Pilar Dolz. Ho van poder lliurar al cos de seguretat del Papa i ara es confirma que ha arribat a les autoritats vaticanes.

. Vídeo . El Vaticà contesta la carta enviada al Papa pel Morella FC

Més informació: | |