L’Escola Taller denunciarà a la Mancomunitat per a cobrar el que se’ls deu

comarquesnord.cat . Els Ports . dimarts, 23 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , ,

Els alumnes-treballadors i professors de l’Escola-Taller de la Mancomunitat dels Ports han decidit anar a judici. Aquest dimecres oficialitzaran la denúncia per reclamar el mig any de sou que els deu el Consell, concretament els salaris de juny a desembre de 2012. La quantitat del deute ascendeix a prop de 200.000 euros.

En una reunió amb representants sindicals, els participants de la iniciativa formativa-laboral van aprovar per majoria recórrer a un procés judicial. Únicament dos participants han declinat aquesta opció dels trenta que formaven part del grup. Un dels professors, Mauri Royo, va explicar que “feia temps que barrejàvem aquesta opció, no podem més i encara que té un cost econòmic i moral havíem de denunciar”. Un dels motius és la desinformació des de la Generalitat “no ens diuen res, no tenim cap novetat i ni les signatures pel Síndic, ni les accions que hem realitzat, ni els suports ens han servit, així que caldrà anar a judici” indicava Royo.

Un dels factors que més reticències ha comportat per iniciar el procés és que hauran de denunciar a la Mancomunitat com a responsable de l’Escola-Taller “són sabedors i ens han recolzat per anar endavant, així com ens van recomanar que era el que havíem de fer, però també inclourem a la Generalitat, la responsable que no arribi els diners” informava Royo. Els participants tenien “por” perquè si passava un any i s’arribava al proper 15 de juny “podíem perdre el termini per reclamar formalment el deute” tal com apuntava el professor.

Més informació: | |