Els veïns de Pena-roja pugen a la Punta de la Camiseta per a la caminada de 2013

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimarts, 23 d'abril de 2013 .
Etiquetes: ,

Com per a cada festivitat de Sant Jordi, i des de l’any 1991, els veïns de Pena-roja van participar el passat 23 d’abril en la tradicional Excursió de Sant Jordi, una activitat que organitza l’Associació Cultural Tastavins i que reuneix a persones de totes les edats. A l’edició de 2013, van estar unes 60 les persones que van eixir des de la plaça major de Pena-roja a les 8.45 hores i van fer camí cap a la Punta Camiseta (1.202 metres) per la ruta dels Vila-Sants, el Mas de la Serra i la Font de la Mançana, punt que es va triar per a dinar després tot el poble junt.

Els assistents a la marxa van ser matinadors, i els participants es van concentrar a partir de les 8.20 hores a la plaça major, des d’on van eixir tots junts. Per davant tenien 12,3 quilòmetres, que es van recórrer en tranquil·litat i coneixent els secrets dels masos, les partides i els termes d’esta zona del Matarranya on limiten Pena-roja, Herbers, Mont-roig i Torredarques. Grata excursió amb unes vistes espectaculars mirant a Pena-roja i tot el Port, amb les Roques de Masmut, el Cingle de Sant Jaume i Punta Encanader de fons. També es va passar per un mas i una carrasca carregats de centúries.

Del Mas de la Serra a la Font de la Mançana es va prendre un tram de senda. A la Font, alguns dels marxants es van quedar. Però la majoria van decidir pujar fins a la Punta de la Camiseta, que ofereix unes panoràmiques espectaculars de Pena-roja, Torredarques, Herbers, Mont-roig i Fontdespatla. La Punta de la Camiseta té també el seu transfons llegendari amb la història del pastoret i el llop, una història molt present en la memòria dels veïns de la regió i que ha inspirat una de les obres literàries recents de més èxit al territori. Parlem de ‘Licantropia’, de Carles Terès.

Quan els marxants van tornar de la Punta de la Camiseta es van estendre els mantes i els coberts i els participants a l’excursió es van posar a dinar. Al dinar va assistir molta més gent vinguda de Pena-roja i es va fer una llarga sobretaula. Des de l’organització, que es va mostrar molt contenta de com va anar la marxa i de l’itinerari triat (perquè ofereix una de les millors panoràmiques del Matarranya de muntanya), van repartir cafè i coca entre els assistents. A meitat tarda, els veïns de Pena-roja van tornar a la vila amb cotxe, encara que algú va decidir fer-ho a peu.

Més informació: |