Professors del IES Matarranya i del CRA Tastavins es tanquen aquest dijous en defensa de l’ensenyament públic

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimecres, 24 d'abril de 2013 .
Etiquetes:

La Marea Verda a nivell nacional ha convocat per a aquest dijous 25 d’abril una protesta en defensa de l’ensenyament públic, una acció que es secundarà des del IES Matarranya i centres de l’escola rural de la comarca. Centres educatius com l’institut comarcal, el CEIP Vicente Ferrer Ramos o l’Escola Pública Santiago Ramon i Cajal de Pena-roja del CRA Tastavins tenen previst dur a terme algunes accions. Des del IES Matarranya hi ha previst un tancament per a denunciar la situació que està patint l’ensenyament, una tancada que està oberta a tots els membres de la comunitat educativa, com són els pares i mares, els professors i els alumnes.

Des de CEIP Vicente Ferrer de Vall-de-roures també es faran algunes accions concretes en esta matèria, i de cara a la tarda de demà hi haurà un debat, intercanvi de llibres, un berenar i xarrades sobre bancs de temps i la nova Llei d’Educació. Des de Pena-roja han destacat que també hi ha previst secundar la vaga, de tal manera que durant la tarda al centre es faran diversos tallers oberts a tota la comunitat educativa, sent de caire participatiu. També hi ha previst fer un sopar dins les instal·lacions educatives i inclús s’ha plantejat la possibilitat de quedar-se a dormir. Estes iniciatives vénen marcades per la nova Llei d’Educació i pel desmantellament de l’escola rural.

El passat 11 de març, coincidint amb la inauguració de les Jornades Gastronòmiques del IES Matarranya i la visita de la directora provincial d’Educació, Begoña Lahoz, va estar unes cinquanta persones, entre professors, estudiants i mares i pares, es van concentrar a l’acte inaugural d’estes jornades i van llegir un manifest en defensa de l’ensenyament al medi rural. Durant el primer pati s’escoltava la cançó del curt ‘Un corto recortado’ que han gravat professors i estudiants de Vall-de-roures i es van mostrar pancartes i globus del verd que identifica el moviment educatiu. Lahoz es va reunir amb els manifestants, i ella els va garantir una trobada que es va celebrar el passat dijous 18 d’abril.

Més informació: