La pastisseria dolça i les mousse posen punt i final al curs de rebosteria del Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 25 d'abril de 2013 .
Etiquetes:

Les instal·lacions de l’Escola d’Hostaleria del IES Matarranya van acollir a meitats del mes d’abril l’última sessió del curs de rebosteria destinada als forners i pastissers de la comarca del Matarranya. En esta última sessió, els professionals del territori van aprendre a fer pastisseria dolça. El curs va centrar-se en el pastís tradicional, per a més tard fer el salt a coses més innovadores, com les mousse de fruita o de llimona, més de cara als mesos d’estiu i ampliar d’esta forma el ventall de possibilitats que poden fer els forners i pastissers del Matarranya.

Eloy Nasarre, professor de la FP de Cuina del IES Matarranya i encarregat d’impartir el curs, va explicar que “en esta última sessió ens hem centrat en els pastissos. Dins d’ells, hem anat a fer una pastisseria més tradicional per a després fer-ne una de més fresca, amb la mousse, les fruites i la llimona, de cara al temps que entrarà en breu”. Nasarre va concretar que “l’assistent al curs és molt divers, i hi ha gent que fa temps que elabora i treballa este tipus de receptes. Uns altres comencen a tocar ara la pastisseria salada. I hi ha algun alumne de restaurant a qui se li adapta molt bé esta part”.

El professor va recalcar que este tipus de cursos són molt productius, tant per a alumnes com per a docents. “Quan la gent té ganes d’aprendre és tot molt més còmode. L’alumne és més receptiu, té inquietuds, tendeix a preguntar”, mentre a la formació reglada hi ha alumnes jóvens amb moltes inquietuds però altres que “sempre estan inquiets i que presten menys atenció”. Esta formació de cursos “és més agraïda perquè són alumnes que estan aquí perquè volen aprendre. Tenen inquietuds, un negoci, una porta oberta. I volen fer estes coses per a vendre més”.

Al mateix temps, Nasarre va recalcar la formació constant que necessiten els hostalers i va recordar que “jo mateix rebo formació, ja que si et quedes amb el que ja saps, això està bé, però no avances més”. De fet, el món de la cuina, de la pastisseria, està en una constant evolució. “Sempre hi ha coses noves, coses diferents, carteres de productes i vendes. I si tu no fas res però la competència sí, el teu negoci pot perilla. Per això és molt important la formació constant”. El curs de rebosteria ha estat obert a tots aquells establiments del Matarranya que es dediquen al pa i a les pastes tradicionals.

Més informació: