“Situació límit” en la Residència de la Tercera Edat de Forcall

comarquesnord.cat . Forcall . dijous, 25 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Residència de la Tercera Edat de Forcall viu una “situació límit” tal com denunciava l’alcalde, Santiago Pérez. La Generalitat Valenciana deu al consistori, encarregat de la gestió del centre, el 40% de la quantitat acordada del 2012, un total de 220.000 euros que està asfixiant els comptes municipals.

Durant aquest any, l’ajuntament està fent-se càrrec de diverses despeses per poder mantenir el servei. “Ja hem pagat 130.000 euros durant els tres primers mesos del 2013, per la qual cosa el deute és d’uns 350.000 euros fins avui, la qual cosa crea molts problemes financers per a un poble petit com el nostre” assenyalava Pérez.

Just este dimecres, representants municipals han mantingut una reunió amb els treballadors del centre per explicar la situació. “Una de les majors preocupacions és poder afrontar les nòmines i com el Consell no pagui en breu, estaran en perill, perquè no podrem pagar-les” explicava el primer edil. Pérez va lloar la professionalitat dels 25 treballadors de la Residència “comprenen el que està passant i agraïm la seva encomiable labor, perquè el servei no ha perdut qualitat, amb els quaranta residents” .

D’altra banda, a causa d’aquests problemes econòmics, aquesta setmana han decidit no pagar l’IRPF que reclama l’administració. Un altre dels aspectes que es critiquen des de Forcall està en què des de la Generalitat “no ofereixen una garantia de pagament, des de la Conselleria de Benestar Social fa unes setmanes em van dir que pagarien a la fi de març i ara em diuen que serà en la segona quinzena de maig, creant incertesa i inseguretat” apuntava l’alcalde. Un deute que no solament sofreix Forcall, ja que altres centres de la província municipals estan en una situació similar.

Més informació: | |