El trial torna a Forcall i enguany s’amplia a tot el cap de setmana

Este cap de setmana Forcall acollirà per sisena vegada el seu trial. Una festa del motor que enguany compta amb una gran novetat, ja que es desenvoluparà durant dos dies: dissabte i diumenge. Un esdeveniment que organitza el Motor Club Morella i l’ajuntament de Forcall, sent la tercera prova puntuable del Campionat Territorial de Trial de la Comunitat Valenciana. S’espera que puguen participar desenes de pilots de diferents categories.

El nombre de zones en aquesta edició en seran més per a executar-les en dos dies. Un total de 15 que es repartiran pels voltants de Forcall i la Plaça Major on estarà una zona indoor. El pilot local i membre del Motor Club Morella, Raúl Monfort, creu que serà un gran espectacle “es completaran nou zones dissabte i deu zones diumenge i el fet de realitzar el trial en dos dies farà que vinguen més participants ja que no facilita el prescindir d’esta prova llunyana per a la gent d’Alacant o València”. Al respecte, abans la prova forcallana comptava com una puntuació i ara al fer-se en dos jornades compta per partida doble, factor d’importància de cara a la classificació general. Feia 28 anys que no es desenvolupava un trial en dos dies “Morella ho feia antigament i tenia un gran èxit, ara esperem que també es noti a Forcall, a més ara també s’han agrupat en les categories les motos clàssiques i la categoria aleví, junt als cinc colors de categories diferents habituals”. El que pareix que no acompanyarà serà el temps, ja que s’anuncien precipitacions i fred “l’aigua fins i tot ens pot ajudar perquè estava tot sec, en principi el trial igualment es podrà fer” apuntava Monfort que participarà també en la prova esperant traure un bon resultat.

Des de l’ajuntament de Forcall, el seu alcalde, Santiago Pérez, valorava molt positivament el fet de realitzar la prova durant tot el cap de setmana “és la novetat i molt positiva ja que la majoria de participants es quedarà a dormir ací, amb gran demanda a cases rurals, hostals i hotel el que significa dinamització per al poble el que demostra que val la pena organitzar-lo”. Segons el primer edil “el cost econòmic és baix, un petit esforç per al retorn que suposa a la localitat i la gent que vindrà. Nosaltres ens encarreguem de logística i el pagament de la Creu Roja, així com treballar conjuntament amb el Motor Club”.

Les zones estaran repartides pels voltants de la població, a la Solana i pel camí de Sant Cristòfol. També es comptarà amb un espai nou proper al casc urbà, concretament baix del pont d’entrada a la zona del riu de Calders.

La prova de Forcall s’encetarà el dissabte a les 16 hores i el diumenge a partir de les 9 del matí, començant tots dos dies des del pavelló de festes. Actualment, este trial és la referència en proves de motor que es realitzen a la comarca dels Ports.

Més informació: | |