Tanca l’oficina de Bankia amb seu a Forcall

comarquesnord.cat . Forcall . divendres, 26 d'abril de 2013 .
Etiquetes: ,

La sucursal de Bankia amb seu a Forcall ha tancat les portes de forma definitiva. Un escrit a la porta de la mateixa informa dels canvis, diu: “Le comunicamos que a partir del día 26 de abril, esta oficina se trasladará a la calle Marquesa Fuente el Sol nº 10 de Morella. Disculpen las Molestias”. Bankia ha pres la decisió de tancar una de les dos úniques oficines que té als Ports. L’oficina ja no dóna servei, encara que els usiaris poden seguir emprant el caixer automàtic.

Des de l’entitat s’assegura que estan disposats a instal·lar un nou caixer dels que s’anomenen “intel·ligents”, amb més funcions de les habituals, si es rebaixa el lloguer de 450 euros que Bankia paga a l’Ajuntament per disposar del local on s’ubica.

L’alcalde del municipi, Santiago Pérez, mantenia una reunió amb representants de Bankia per tal de buscar la solució més favorable per als veïns després del tancament. Des de l’entitat li van comunicar que, amb la retirada de la sucursal, s’instal·laria un caixer automàtic amb més funcions de les que té l’actual o bé es faria arribar una oficina mòbil. Des de Forcall prefereixen la primera de les opcions, posat que el nou caixer estaria de servei les 24 hores del dia i, en canvi, l’oficina mòbil sols funcionaria dos hores a la setmana. A la petició de Bankia de reduir el lloguer, l’alcalde afirma estar disposat a acceptar-la sempre i quan els veïns tinguen un servei més complet amb el caixer intel·ligent. Fins a esta jornada, Bankia ocupava els 50 metres quadrats del local, però, amb el caixer, sols emprarà 6, d’ahi la petició de la rebaixa del lloguer.

El nou caixer, a més d’oferir els serveis d’extracció de diners i de consultes, també oferirà d’altres com la possibilitat de fer ingressos. En qualsevol cas, el servei alternatiu no arribarà fins després de l’estiu, cap als mesos de setembre o octubre. Mentre, els veïns hauran de desplaçar-se fins l’oficina de Morella per portar endavant les seues gestions bancàries. La retirada d’esta oficina no sols afecta als forcallans, els veïns de Sorita, Palanques, Villores, Todolella, Olocau del Rei i La Mata també acudien als serveis que prestava Bankia ací.

La situació de Forcall no és aïllada. Amb la reestructuració de les entitats financeres per la crisi econòmica, al voltant d’un 40% dels municipis de la província de Castelló es troben en risc d’exclusió bancària. Això suposa que molt del veïnat, sobretot la població major que pateix més la bretxa digital, s’haurà de desplaçar fins altres localitats per realitzar les gestions al banc.

Més informació: |