Fontdespatla no pot anar a l’ermita però viu un intens Sant Pere Màrtir

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dissabte, 27 d'abril de 2013 .
Etiquetes:

El dissabte 27 d’abril els veïns i fills de Fontdespatla van viure la Festivitat de Sant Pere Màrtir. Enguany, però, i degut a les inclemències del temps, els devots de Sant Pere es van quedar sense romeria i camí a l’ermita, i les activitats religiosos i festives van haver de celebrar-se al poble. La missa es va fer a Sant Salvador, i els veïns del poble es van traslladar després al Cúbic per a continuar la festa. Molta diversió i molta participació, ja que són molts els fills de Fontdespatla que durant l’any no estan al poble però que no es volen perdre la Festa de Sant Pere Màrtir.

Carmen Agud, alcaldessa de Fontdespatla, va remarcar que “benvinguda l’aigua de Sant Pere Màrtir, que ens ha beneït la festa amb aigua”. Agud reconeixia que “és molt més bonic anar a l’ermita. És una altra cosa. Però hem anat a missa i podem celebrar Sant Pere, una festa on participa la gent més vinculada al poble”. L’alcaldessa va destacar la presència, una edició més, de José ‘El Bicho’, que va deixar els seus missatges destinats a agricultors, ramaders i familiars. La festa va seguir al Cúbic, local que en cosa d’unes setmanes albergarà una nova edició de la Fira de l’Energia al Medi Rural.

Des de la Comissió de Festes, Miguel Dilla va reconèixer que “enguany el temps no ha volgut acompanyar. Però ho hem fet al pavelló i també estem molt bé. El més important és que no es perda la festa. Quan jo era menut, Sant Pere Màrtir ja es va perdre. La festa es va recuperar i entre tots l’hem de mantindre”. Al llarg del dissabte va haver de tot. La missa es va fer a Sant Salvador, per després saltar al Cúbic, fer dinar de germanor i jocs tradicionals, que sempre animen a gent de totes les edats. Per la nit inclús es va fer una discoteca mòbil.

Més informació: