El Consorci mobilitza 45 efectius i 15 vehicles per a la neteja de vials

comarquesnord.cat . Els Ports . diumenge, 28 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , ,

El Consorci de Bombers de Castelló ha estat durant la jornada d’avui realitzant tasques de neteja de vials a causa de la neu caiguda a la província des de la matinada del diumenge. Per a això s’han mobilitzat als Parcs de Bombers Voluntaris de Morella i Benassal, així com a les brigades d’emergència de Generalitat amb base en Ballestar, Castellfort, Morella i Sant Mateu. En total, han actuat un total de 45 efectius i 15 vehicles, 7 d’ells quitanieves. El dispositiu estava ja preparat des que fos emès el dissabte l’avís de preemergencia per part de la Generalitat.

A més de la neteja de carreteres, les dotacions del Consorci han ajudat a cinc vehicles que havien sofert sortides de via i 20130428_bombersneu_333xs’havien quedat atrapats en cunetes o vorals, en llocs com Fredes, Vilafranca o Llauris. Afortunadament no hi ha hagut que lamentar danys personals.

Les nevades han estat generalitzades en tot l’interior de la província, especialment a les comarques dels Ports i L’Alt Maestrat, i la zona de la Tinença. De matinada ha nevat en cotes a partir de 700 metres encara que al llarg de la jornada ha augmentat fins a situar-se en els 1.000 m. Entorn de les 15 h del diumenge la Generalitat ha decretat l’Emergència 0. S’han aconseguint fins a 10 cm de neu en punts com Fredes, Herbers o Llauris.

Respecte a la preemergencia per temporal marítim, de moment no hi ha hagut cap incidència en la qual hagi hagut d’activar-se al Consorci de Bombers

Més informació: | |