La contundència sobre l’escenari i la festa tradicional marquen un Franja Rock passat per neu

comarquesnord.cat . Pena-roja . dilluns, 29 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , ,

Pena-roja va celebrar dissabte el Franja Rock 2013, una edició que passarà a la història perquè va estar marcada per la neu. 28 d’abril, i la neu que va sorprendre la joventut del Matarranya a partir de les cinc de la matinada, arribant-se a acumular una capa de 6 centímetres al sud del territori. Tot i la persistència del fred durant el cap de setmana, el jovent s’ho va passar d’allò més bé i va predominar un ambient molt càlid. Mentre al carrer es posava a nevar, el grup de La Sénia Maskarats tancava un concert al que van assistir 300 persones. Abans, el pop de Ya Babé, la contundència dels Eina i la música reggae de The Magnetophones van fer vibrar un públic entregat.

La 13ena edició del Franja Rock va estar marcada pel fred. Tot i això, l’Associació de Jóvens de Pena-roja no es va tirar enrere i va programar tot un seguit d’activitats per al jovent que van tindre molt bona resposta. Original va ser la proposta de divendres, amb un Trivial Pena-rogí. Els jóvens de Pena-roja es van partir en quatre grups, que havien de respondre a preguntes associades a l’actualitat, la història, el patrimoni i el terme municipal de Pena-roja. Després d’això, karaoke. I de cara al dissabte es van organitzar tallers per a xiquets i un tast de cervesa a càrrec de l’empresa artesanal R115. Durant el tast es van presentar diverses cerveses i es va explicar el procediment d’elaboració.

Ja de cara a la tarda, nou grups de dolçainers vinguts de diversos punts de Catalunya, el País Valencià i Aragó es van encarregar d’omplir de melodies els carrers de la vila. Es va fer una cercavila des de la plaça major, passant per les escoles, la placeta de Julve, la Casa de la Vila, la Llonja i l’empedrada fins tornar a la plaça major. Una vegada allí, els diversos grups de dolçainers van interpretar un parell de peces davant del públic, per a tancar la Trobada de Dolçainers amb unes peces que van interpretar tots els músics de forma conjunta. Durant el recorregut, molt de vent i temperatures suaus que van escalfar els tons de la música tradicional.

De cara a la nit, la zona esportiva va aplegar el sopar popular, per a després a partir de les 11.30 hores de la nit, obrir el Saló Cultural i començar el Franja Rock. Satisfacció des de l’organització. Mario Blanch, soci de l’Associació de Jóvens de Pena-roja, va remarcar que “estem contents. Va fer fred. Inclús ens va nevar. Però el recorregut dels dolçainers no el vam haver de suspendre, com ja ha passat alguna vegada, i la nit va estar molt entretinguda. Contents i a seguir treballant. Vam tindre, més o menys, la gent de tots els anys. Això sí. Esperem que de cara al pròxim any ens faja bon temps, que ja toca”. El Franja Rock de Pena-roja és el festival més longeu que es fa al Matarranya.

Més informació: | |