L’Ajuntament i l’associació Sonoré signen un conveni de col·laboració

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 30 d'abril de 2013 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de cultura, Maria Rallo, i els representants de l’associació Sonoré, Elena Aguilar i Francesco Mannis, han signat el conveni de col·laboració pel qual s’organitzarà el III Cicle Morella Sonora. Aquest certamen de música clàssica s’ha consolidat en el calendari de la localitat i compta amb un gran seguiment. A més, en aquest 2013 es repetirà l’estructura del cicle anterior, amb jornades de concerts en els mesos estivals i durant l’hivern i, també comptarà amb uns concerts de joves talents vinculats al municipi.

La regidora Maria Rallo afirmava que “la cultura és la nostra senya d’identitat i hem de potenciar-la amb activitats tan importants com el Morella Sonora i amb el suport a les associacions musicals de la localitat”. A més, ha agraït a Elena Aguilar i Francesco Mannis la seva implicació i el seu esforç per tirar endavant aquest cicle musical que espera que “continuï realitzant-se durant molts més anys”.

Mitjançant el conveni signat per ambdues parts, es garanteix una quantitat econòmica per a l’organització del cicle musical, així com posar a disposició dels organitzadors dels materials necessaris. En aquest certamen, tenen lloc diferents concerts variats, tant de solistes com de duets o grups que ofereixen actuacions de música clàssica al Teatre Municipal. El III Cicle Morella Sonora tornarà a formar part del calendari cultural i festiu de la localitat, tornant a potenciar el protagonisme de la música en els mesos estivals o hivernals. Cal recordar que la cultura té un gran protagonisme en les activitats organitzades a Morella i, en concret la música també té un espai de gran rellevància en les setmanes prèvies i durant les festes. Així, la localitat també compta amb un II Curs de Música Medieval i Renaixentista o amb la XXXI edició del Festival Internacional de Música, que destaca per posar en valor l’orgue de la Basílica Arxiprestal. A més, concerts de l’Associació Musical Mestre Candel, de la Rondalla, cercaviles dels gaiteros o les xarangues de Batucada Morella dotaran al municipi d’un gran ambient musical. Precisament, amb aquestes associacions o s’han signat els convenis de col·laboració o s’acordaran en les pròximes setmanes.

Més informació: |