LOS LUNES AL SOL: Més de sis milions de motius

Amparo Panadero. 30 d'abril de 2013 .
Etiquetes: , ,

Tanquem abril amb fred i neu, enmig d’una estranya primavera. Temps de pocs colors i alegries. I més, després de les dades negatives de la EPA. Som més de 6 milions de persones parades. Moltes ja sense prestacions, sense perspectives, sense esperança.

Més de sis milions de raons, de motius, per exigir a aquest Govern que deixi de sembrar desconfiança i fragmentació social, que assumeixi responsabilitats i deixi d’atacar frontalment els drets ciutadans, la justícia social.

No sembla ser suficient, per a aquests governants, la dramàtica xifra d’atur que ens està abocant a un abisme insuportable i que està provocant el creixent sofriment d’una societat posada als peus dels lleons europeus, com un sacrifici als déus de l’imperi.

Ens estan venent. En tan sol una roda de premsa, la del darrere divendres des de la Moncloa, han desactivat la reactivació econòmica, la creació d’ocupació. Han hipotecat el present i el futur, han tancat portes a nosaltres i als nostres fills, han manipulat els somnis de tota una societat. I riuen, il·luminats sobre la taula de premsa després d’un nou i pervers Consell de Ministres.

La comunicació no verbal i la posada en escena d’aquest Govern, que ha admès no poder combatre l’atur, va ser cruel i rudimentària, era la sobredosi ideològica que li faltava a aquest país per seguir amb la caiguda lliure pel precipici. I, damunt, riuen, i asseguren que Europa està contenta amb ells, i que la xifra d’aturats no és tan significativa com sembla. Gens és el que sembla en aquest costat de la taula. Terrible.

Aquest cap de setmana Morella torna a Vallivana. Una nova rogativa, un nou cicle de rotllos i primes, demanen al cel i la terra que no ens abandone perquè la realitat, l’estat d’aquest país mediterrani ens ha donat la esquena.

Més informació: | |