La biblioteca de Vall-de-roures acull un curiós taller de conta-contes

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 2 de maig de 2013 .
Etiquetes:

La Casa de Cultura de Vall-de-roures va organitzar a meitats d’abril un curiós taller de conta-contes que va anar a càrrec de l’animador Salva Puche. L’activitat, limitada a un màxim de 15 persones, va ser tot un èxit. En ella van participar un total de 13 persones de diversos perfils, i en ell hi havia iaies que volien aprendre nocions per a explicar històries als seus néts, pares i mares, així com també bibliotecàries i animadors soci-culturals. Degut a l’èxit d’este taller de conta-contes, la Biblioteca de Vall-de-roures no descarta organitzar una segona edició de cara a finals d’este mes o principis de juny.

Puche va concretar que “el taller no era teòric, sinó que era molt pràctic”, i al llarg de la sessió “vam fer una sèrie d’exercicis on l’alumne experimenta allò què sent”, transmet aquelles històries que més els agrada contar i agafa habilitats. També “vam plasmar una història col·lectiva, i al final del taller tots vam contar una història molt bonica”. Puche va reconèixer que “els conta-contes són molt habituals a Espanya, a diferència d’Itàlia, on aposten més per l’animació a la lectura”. Hi ha gent que es dedica professionalment a contar històries i en els seus programes culturals “moltes biblioteques ofereixen conta-contes als xiquets”.

Puche reconeixia també que “tot el món és capaç de contar una història. De fet, des de petits contem una història quan ens renyeixen per alguna cosa. I a partir d’aquí, el ser humà conta històries tota la vida. Tots tenim esta capacitat, però hi ha gent que té més fluïdesa i més gràcia. Però això és qüestió de pràctica”. Degut a l’èxit d’este taller de conta contes, la Biblioteca de Vall-de-roures no descarta organitzar una segona edició de cara a finals d’este mes o principis de juny.

Més informació: