Toledo i Morella signen un conveni de col·laboració turística

comarquesnord.cat . Toledo . dijous, 2 de maig de 2013 .
Etiquetes:

Els alcaldes de Toledo i Morella, Emiliano Garcia-Page i Rhamsés Ripollés, han signat un conveni de col·laboració turística entre les dues ciutats. L’objectiu del mateix és promocionar amdues conjuntament aprofitant el rellevant patrimoni cultural i històric de cadascuna. La primera de les accions turístiques es realitzarà en breu i consistirà en la participació de la dansa dels Torneros de les festes del 53 Sexenni morellà en la jornada de dimecres del Corpus Christi, principals festes de la ciutat castellano-manxega i un dels principals Corpus de tot Espanya. A més, es promouran diferents accions culturals, turístiques i de promoció dels productes locals.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “éste és un dels acords més especials i importants que ha firmat Morella per a la promoció turística i cultural. Amb aquest, Morella estarà al costat d’una de les ciutats més importants del nostre país, que ha sabut sempre potenciar el turisme des de l’aposta per la conservació del patrimoni i la cultura”. A més, afegeix que “Toledo és un espill en el que mirar-nos i col·laborar amb aquesta ciutat és col·laborar amb una de les ciutats més boniques i importants turísticament del nostre país”. El primer edil morellà també indica que “l’acte del dia 29 serà un gran aparador promocional per a nosaltres, ja que Morella, el Sexenni i els Torneros seran protagonistes d’un dels principals Corpus d’Espanya, on milers de persones coneixeran la nostra ciutat, les nostres tradicions i les20130502_morella-toledo_333x nostres festes”. A més, será l’última oportunitat per veure la dansa dels Torneros fins l’any 2018, ja que només es pot gaudir d’ésta durant la celebració del Sexenni.

Cal recordar que a més de durant estes festes, la dansa morellana també va participar a les festes de la Mercè a l’any 2006 i a distints Pregóns de Magdalena, com el que va tindre lloc fa dos mesos. Finalment, afegeix que “aquest acte serà l’inici d’un llarg camí de col·laboració entre Toledo i Morella, però volem seguir donant a conèixer el patrimoni cultural i històric als ciutadans i visitants de les dues localitats per enriquir el coneixement mutu i afavorir l’intercanvi d’experiències entre les dues ciutats”. En aquest sentit, en el conveni signat avui es plantegen possibles accions de promoció cultural que van més enllà d’aquest present any, com a “2014 any Greco” o “600 aniversari de la trobada del rei Ferran I, Sant Vicent Ferrer i el papa Luna (Benet XIII) “.

Cal recordar que la relació entre ambdues ciutats es remunta a finals de l’any 2011, quan l’Ajuntament de Morella va rebre el premi Patrimoni de mans de les ciutats Patrimoni de la Humanitat, de les quals forma part Toledo. Aquest premi és el més important que ha rebut el consistori, ja que reconeixia la seva tasca en la rehabilitació i posada en valor del seu conjunt monumental. A més, Toledo també es va interessar pel 53 Sexenni i el seu regidor de festes, Jesús Nicolàs, va participar en una de les jornades del Novenari.

Toledo i Morella són dues localitats que destaquen per tenir un immens patrimoni cultural i monumental. Són dues ciutats d’origen de Medieval, però que compten amb una important història de segles anteriors a la Reconquesta cristiana. Les dues ciutats han conservat un gran llegat heretat de les diferents èpoques, que ara s’ha convertit en la seva principal atracció turística. A més, destaquen per posseir grans tradicions en comú, com ara la celebració del Corpus Christi, ja que el de Morella també compta amb més de set segles d’història, sent un dels primers que es va realitzar a l’antic Regne de València.

Més informació: